AstraZeneca va testa combinarea vaccinului COVID-19 cu vaccinul rusesc

0

AstraZeneca britanică a declarat vineri că va investiga combinarea vaccinului său experimental COVID-19 cu candidatul rus la vaccinul Sputnik V, o mișcare despre care oamenii de știință ruși au sugerat că ar putea spori brusc eficacitatea.

Dezvoltatorii Sputnik V au sugerat pe Twitter luna trecută ca AstraZeneca să încerce combinația. „Sputnik V este fericit să împărtășească unul dintre cei doi vectori adenovirali umani cu AstraZeneca pentru a crește eficacitatea (vaccinului) AstraZeneca.

Utilizarea a doi vectori diferiți pentru două vaccinuri va avea ca rezultat o eficacitate mai mare decât utilizarea aceluiași vector pentru două vaccinuri ”, au spus ei pe 23 noiembrie.

În declarația sa de vineri, AstraZeneca a spus că ia în considerare modul în care ar putea evalua combinațiile de diferite vaccinuri și va începe în curând să exploreze cu Institutul Gamaleya din Rusia, care a dezvoltat Sputnik V, dacă două vaccinuri obișnuite bazate pe vaccinele virusului la rece pot fi combinate cu succes.

Datele publicate într-un jurnal în această săptămână au arătat că vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, are o eficacitate medie de 70,4%, pe baza unei analize combinate a datelor interimare din studiile din stadiul târziu. Rusia a susținut că Sputnik V este 92% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19, potrivit rezultatelor probelor intermediare. Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al RDIF al Rusiei, care a finanțat Sputnik V, a declarat: „Acest lucru arată puterea tehnologiei Sputnik V și dorința noastră de a ne asocia cu alte vaccinuri pentru a lupta împotriva COVID împreună”.

Citeste continuarea AstraZeneca va testa combinarea vaccinului COVID-19 cu vaccinul rusesc

Citește și