Aviva va vinde unitatea Vietnam ManuLife

0

Asiguratorul britanic Aviva își va vinde afacerea vietnameză asigurătorului canadian ManuLife, a spus luni, în timp ce se îndreaptă spre planurile de a ieși de pe piețele sale non-core.

Aviva, cu noua șefă Amanda Blanc, caută să își vândă afacerile în Europa continentală și Asia, pentru a se concentra asupra Marii Britanii, Irlandei și Canadei. Anii de performanță slabă a prețului acțiunilor în viață și asigurătorul general au supărat investitorii.

Aviva nu a oferit un preț pentru vânzarea în numerar a afacerii vietnameze de asigurări de viață, dar a declarat că tranzacția își va crește valoarea activului net și surplusul de solvabilitate II cu aproximativ 100 de milioane de lire sterline (133,67 milioane de dolari).

ManuLife a susținut într-o declarație separată că a convenit un parteneriat de bancassigurare de 16 ani cu VietinBank și că, cumpără Aviva Vietnam ca parte a tranzacției. Aviva a vândut o participație majoritară în afacerea sa din Singapore în septembrie și săptămâna trecută a finalizat vânzarea societății sale mixte din Hong Kong.

În Europa, asigurătorul mutual francez Macif intensifică eforturile de a cumpăra Aviva France, a informat Reuters săptămâna trecută. Aviva caută, de asemenea, să vândă afaceri în Italia și Polonia și asocieri în Turcia, China și India.

Acesta și-a vândut luna trecută participația la asigurătorul italian de viață Aviva Vita către partenerul mixt UBI Banca. Acțiunile Aviva au crescut cu 2% la 0816 GMT.

Citeste continuarea Aviva va vinde unitatea Vietnam ManuLife

Citește și