Banii pentru salarii sunt în conturile Primăriei Bucureşti

0

Banii pentru salariile angajaţilor Primăriei Bucureşti au fost viraţi încă de joi, notează ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

„Adevărul este simplu şi doar unul. Gabriela Firea are banii pentru salarii în conturile primăriei încă de ieri. De ce i-a minţit şi i-a speriat pe bucureşteni, ar trebui să explice astăzi. Este clar că primarul general îi confundă pe bucureşteni cu spectatorii care asistă cuminţi la dramolete ieftine”, a scris Florin Cîţu, vineri, pe contul său de Facebook.

Edilul general, Gabriela Firea, a declarat joi că de la Ministerul Finanţelor nu s-au virat banii pentru salariile angajaţilor Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) şi ai instituţiilor subordonate.

„Nu s-a virat niciun leu (…), nu ştim ce şanse sunt în continuare. Este o premieră absolută. De 20 de ani salariile se plătesc în Primăria Capitalei şi în subordonate, sunt peste 40.000 de oameni care-şi primesc salariile pe data de 12 a fiecărei luni, iar dacă 12 cade în weekend – în vinerea de dinaintea zilei de 12. (…) Colegii mei voiau chiar astăzi să protesteze, să meargă în faţa Ministerului de Finanţe, în fata Guvernului cu protest, cu miting. (…) Cel puţin pentru astăzi le-am spus: ‘Haideţi să mai aşteptăm o zi, două, să vedem ce se întâmplă!’. Nu mi se pare normal. E un precedent foarte periculos. S-a spus tot timpul că PSD a fost rău, pe timpul Guvernului PSD nu s-a întârziat nicio zi salariul, iată că se întâmplă acum”, a spus Firea joi într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a comentat, vineri, că primarul Capitalei îi manipulează pe bucureşteni.

„Gabriela şi dramoletele ei. Gabriela Firea iar a furat…startul pentru campania electorală. Însă, în premieră pentru bucureşteni îi manipulează şi se foloseşte de ei. Este momentul ca TOŢI bucureştenii să afle adevărul în legătură cu minciuna pe care a aruncat-o ieri in spaţiul public. Mai ales cei care nu o vor mai vota”, a mai spus Florin Cîţu, în postarea sa.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și