Bitcoin ia o gură de aer după retragerea de la recordul de aproape 62.000 de dolari

0

Bitcoin s-a consolidat în jurul valorii de 60.000 de dolari luni, luând o pauză de la recordul din weekend, pe măsură ce investitorii se pregăteau de îngrijorări legate de inflație și de cheltuielile din SUA pentru stimularea acestuia.

Cea mai populară criptomonedă din lume a scăzut până la 58.956,90 dolari la începutul sesiunii asiatice, scăzând de la recordul de sâmbătă de 61.781,83 dolari.

Scăderea ar putea fi cauzată de un raport Reuters potrivit căruia India ar urma să interzică activele digitale, un dezavantaj pentru bitcoin în urma aprobărilor de profil înalt de anul acesta de la Elon Musk de la Tesla, Jack Dorsey de la Twitter și giganții de investiții Goldman Sachs și Piatra neagra.

Bitcoin s-a dublat în 2021, după ce a crescut de patru ori anul trecut.

„Susținerea din partea investitorilor instituționali și a corporațiilor este în creștere. Este ceea ce eu numesc financiarizarea bitcoinului ”, a spus Masafumi Yamamoto, strateg șef valutar la Mizuho Securities.

„Devine un activ pe care investitorii nu îl mai pot ignora.”

Creșterea în weekend a Bitcoin a fost ajutată de o îmbunătățire a poftei de risc pe piețele financiare după ce președintele Joe Biden a semnat pachetul său de stimulare fiscală de 1,9 trilioane de dolari și a ordonat accelerarea vaccinărilor.

Acest impuls s-a dus pe piețele mai mici în weekend, cu factori tehnici care măresc mișcarea mai mult, potrivit Justin d’Anethan, manager de vânzări la compania de active digitale Diginex din Hong Kong.

„Piața criptografică este derivată greu”, a remarcat el.

„O mică mișcare a declanșat multe lichidări pe tot parcursul sâmbetei și duminicii, devenind astfel o mișcare nu atât de mică.”

Seth Melamed, directorul operațional al schimbului de criptomonede Liquid din Tokyo, a declarat că legislația pe care India o propune nu va fi un impediment pentru câștigurile ulterioare ale bitcoin.

„Deoarece este descentralizat, interdicțiile sau acceptarea guvernului sunt oarecum irelevante”, a spus Melamed. „Capitalul va găsi o cale.”

Sursa: Financiarul.ro

Citește și