Care sunt beneficiile scorțișoarei și de ce este indicat să o consumăm

0

Scorțișoara reprezintă un condiment care provine din ramurile unor copaci sălbatici, originari din Caraibe, America de Sud și Asia de Sud-Este. Sunt două tipuri de scorțișoară: Cinnamomum verum, adesea utilizată în lumea occidentală și cinnamomum aromaticum, care își are orginile în sudul Chinei. Scorțișoara are nenumărate beneficii pentru sănătate, motiv pentru care este de recomandat să o utilizăm cu fiecare ocazie pe care o avem.

Care sunt beneficiile scorțișoarei

Scorțișoara este adesea utilizată pentru tratarea spasmelor musculare, vărsăturilor, diareei, anumitor infecții, răcelii, pierderii poftei de mâncare dar și a disfuncției erectile.

În plus, scorțișoara poate să scadă nivelul zahărului din sânge la persoanele care se confruntă cu diabet de tipul 1 și 2. Chiar și așa, cercetările nu sunt concluzionate în ceea ce privește efectele scorțișoarei asupra diabetului.

Infecțiile fungice.

Cinamaldehida, substanța chimică ce se regăsește în scorțișoară, ar putea fi de ajutor în lupta contra infecțiilor fungice dar și bacteriene.

Diabetul

Scorțișoara ajută la reducerea nivelului de glucoză și de lipide în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip 2, conform unui studiu publicat în Diabetics Care.

Un consum de circa 6 grame de scorțișoară pe zi, „reduce glucoza serica, trigliceridele, colesterolul LDL (colesterolul rau) si colesterolul total in cazul persoanelor care sufera de diabet de tipul 2” conform autorilor publicației. În plus, „introducerea scortisoarei in dieta persoanelor cu diabet de tip 2 va reduce factorii de risc asociati cu diabetul zaharat si cu bolile cardiovasculare”.

Benefică împotriva bolii Alzheimer

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au aflat că scorțișoara ar putea fi de folos pentru prevenirea bolii Alzheimer. Un extract ce se regăsește în scorțișoară conține proprietăți care pot opri dezvoltarea bolii, conform lui Prof. Michael Ovadia de la Universitatea din Tel Aviv.

HIV

Scorțișoara poate fi un factor eficient contra HIV, conform unui studiu al plantelor medicinale indiene.

Scleroza multiplă

Conform unui doctor neurolog de la Rush University Medical Center, scorțișoara poate fi de ajutor pentru a stopa procesul destructiv al sclerozei multiple.

Ameliorarea efectelor negative ale meselor pline de grăsimi

Se pare că dietele bogate în scorțișoară ar putea ajuta la ameliorarea răspunsurilor negative ale corpului la mesele ce conțin alimente foarte grase, potrivit cercetătorilor de la Penn State.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și