Casatorie la Poarta Sărutului de Revelion

0

Primăria municipiului Târgu Jiu anunţă persoanele care doresc să se căsătorească la Poarta Sărutului în noaptea dintre ani că se pot înscrie în perioada 19-20 decembrie, putând face acest lucru şi cuplurile domiciliate în alte localităţi.

Potrivit unei informări a Primăriei Târgu Jiu remise, luni, AGERPRES, nu mai este necesar ca cel puţin una dintre persoane să aibă domiciliul în municipiu.

„Primăria Municipiului Târgu Jiu anunţă cetăţenii că, în ceea ce priveşte căsătoriile din noaptea dintre ani oficiate la Poarta Sărutului, toate cuplurile interesate se pot înscrie, fără a mai fi necesar ca cel puţin una dintre persoane să aibă domiciliul în oraş. Începând din acest an, atât cuplurile domiciliate în alte localităţi, cât şi cele din Târgu Jiu pot depune documentele necesare la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei în perioada 19-20 decembrie”, se arată în respectiva informare.

Din anul 2002 şi până în 2018, la Poarta Sărutului din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu au fost oficiate peste 300 de căsătorii în noaptea de Revelion.

Actele necesare pentru oficierea unei căsătorii în noaptea dintre ani la Poarta Sărutului sunt certificatul de naştere copie şi original, cartea de identitate copie şi original, certificat prenupţial original, iar în cazul în care unul dintre cei doi este divorţat sau văduv, este nevoie de certificate doveditoare de divorţ, respectiv deces. Pe lângă actele necesare, este nevoie şi de achitarea taxei de 400 de lei.

Sursa: News24.ro.

Citește și