CEO-ul Alibaba declară că proiectul de reguli antimonopol al Chinei este „oportun și necesar”

0

Decizia Chinei de a elabora reguli care vizează prevenirea comportamentului monopolist de către platformele de internet este „oportună și necesară”, a declarat luni CEO-ul Grupului Alibaba, Daniel Zhang.

Vorbind la Conferința mondială de internet, Zhang a spus că, companiile chineze de internet s-au mutat în prim-planul industriei globale cu ajutorul politicilor guvernamentale, dar reglementările trebuie să evolueze.

„Dezvoltarea și supravegherea guvernamentală a industriei sunt o relație care se promovează și se bazează reciproc, astfel încât întreprinderile de platformă nu se pot dezvolta numai ele însele, ci servesc și la dezvoltarea durabilă și sănătoasă a întregii societăți”, a spus el.

Evenimentul anual din perioada 23-24 noiembrie organizat de Cyberspace Administration of China are loc în timp ce giganții internetului din țară, inclusiv Alibaba, Tencent Holdings și Meituan, se confruntă cu un control guvernamental crescând.

La începutul acestei luni, listarea pe piață a acțiunilor planificate de 37 de miliarde de dolari a grupului Ant Group, afiliată cu Alibaba, a fost suspendată după ce autoritățile de reglementare au avertizat că afacerea sa profitabilă de împrumuturi online se confruntă cu un control mai strict.

Piața și serviciile de plată ale comerțului electronic Alibaba se așteaptă, de asemenea, să fie supuse unei supravegheri mai mari în conformitate cu proiectul de reguli publicat pe 10 noiembrie de către autoritatea de reglementare a pieței din China, care a declarat că dorește să împiedice platformele să domine piața sau să adopte metode care să blocheze concurența loială.

Zhang este unul dintre puținii șefi de tehnologie chinezi care au apărut public la eveniment după ce a fost redus din cauza pandemiei COVID-19. Alți directori executivi, precum Steve Mollenkopf, de la Qualcomm Inc, au făcut observații prin video.

Citeste continuarea CEO-ul Alibaba declară că proiectul de reguli antimonopol al Chinei este „oportun și necesar”

Citește și