Cineworld cere acționarilor ridicarea plafonului datoriei după pierderi de 3 miliarde de dolari

0

Cineworld le va cere acționarilor să aprobe o creștere a plafonului datoriei luna viitoare, după ce anul trecut grupul de cinema afectat de pandemie a scăzut, având o pierdere de 3 miliarde de dolari.
Proprietarul Regal Cinemas, forțat de blocarea coronavirusului să închidă majoritatea celor aproape 800 de teatre în octombrie și să concedieze temporar aproximativ 45.000 de angajați, a scăzut la prima pierdere din impozitare ca și companie listată anul trecut, după un profit de 212,3 milioane de dolari în 2019.

Acțiunile sale au scăzut cu 9%, până la 94 de pence, la începutul tranzacționării de joi, cea mai slabă performanță a indicelui britanic cu capacitate medie.

Grupul, care urmează să-și redeschidă lanțurile din SUA luna viitoare, a declarat că și-a asigurat angajamente pentru o nouă obligațiune convertibilă de 213 milioane dolari, de 7,5%, scadentă în 2025 pentru a-și consolida finanțele. De asemenea, are derogări la termenele sale de împrumut până în iunie anul viitor.

Se așteaptă să redeschidă cinematografele din Marea Britanie și restul lumii în luna mai și vede cererea acumulată după redeschiderea puternică a industriei în China, Japonia și Australia.
Lansările cu buget mare, cum ar fi filmul super-eroului Marvel „Black Widow”, filmul lui James Bond „No Time to Die” și „Godzilla vs. Kong” ar putea, de asemenea, să dea un impuls.

Dar compania cotată la Londra a declarat că a rămas cu o incertitudine materială privind capacitatea sa de a rămâne în afaceri, iar restricțiile suplimentare asupra coronavirusului sau întârzierile în lansarea noilor filme vor necesita probabil ca aceasta să strângă mai multe fonduri.

Datoria netă a Cineworld la sfârșitul anului 2020 era de 8,32 miliarde de dolari, de peste patru ori valoarea sa actuală de piață.

Pe lângă blocarea din cauza coronavirusului, grupurile de cinema se confruntă cu popularitatea crescândă a serviciilor de streaming.

„Revenirea la profitabilitate după un succes atât de mare va necesita niveluri de efort de aproape super-eroi”, a spus analistul Hargreaves, Susannah Streeter.

Ajustat pentru elementele unice, pierderea Cineworld pentru 2020 a fost de 1,33 miliarde USD, comparativ cu prognoza medie a analiștilor pentru o pierdere de 1,29 miliarde USD, potrivit datelor Refinitiv. Veniturile au scăzut cu 81%, până la 852,3 milioane de dolari.

Datoria grupului este considerată „junk” de către marile agenții de rating de credit și scorul său de credit combinat, o măsură a probabilității ca o companie să înceteze în anul următor pe o scară de la 100 (foarte puțin probabil) la 1 (foarte probabil), a fost „1” din 25 martie, arată datele de la Refinitiv Eikon.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și