Comisia Europeană i-a atenționat pe parlamentari: Ar putea fi nevoie de notificare pe Legea 5G

0

Proiectul de lege 5G, adoptat de Guvern și aflat în Parlament pentru dezbatere și vot, trebuie să respecte tratatele și directivele europene, se arată într-un mesaj trimis Parlamentului de către Comisia Europeană, spun surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, Comisia Europeană nu a primit nicio notificare de la România cu privire la proiectul de lege 5G. Oficialii europeni au transmis parlamentarilor români că, în momentul în care proiectul de lege conține anumite reglementări precum specificații tehnice așa cum sunt definite de unele directive europene, atunci acele specificații tehnice trebuie să fie transmite la Bruxelles într-o notificare oficială către Comisia Europeană.

Proiectul de lege 5G va transpune în legislație Memorandumul 5G semnat între România și SUA și care prevede excluderea chinezilor de la Huawei din licitație.

Legea a trecut de comisiile din Camera Deputaților, urmează să intre la vot final în plen și se va duce apoi spre dezbatere în procedură de urgență în Senat, care este cameră decizională.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS) a cerut recent amânarea dezbaterii în Parlament a legii 5G, pe motiv că ar fi fost necesară o notificare prealabilă către Comisia Europeană. Subiectul a provocat scandal în coaliție.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/surse-comisia-europeana-i-a-atentionat-pe-parlamentari-ar-putea-fi-nevoie-de-notificare-pe-legea-5g_1795014.html

Citește și