Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare: Reguli clare privind criptomonedele sunt necesare urgent, deoarece companiile mari îmbrățișează această formă de plată

0

Un regim clar de reglementare a criptomonedelor este necesar urgent, deoarece companiile majore precum Tesla Inc, BNY Mellon Corp și Mastercard Inc adoptă clasa activelor alternative, a declarat un oficial de top al Comisiei pentru valori Bursă și valori mobiliare (SEC).
Hester Peirce, un comisar republican al agenției, a mai declarat pentru Reuters într-un interviu că este prea devreme să tragem concluzii de politică dintr-un „Reddit Rally” în GameStop Corp și alte acțiuni, dar a fost „minunat” faptul că o nouă generație de investitori a putut participa la piață.

Denumită de entuziaștii cripto ca „mama cripto” datorită poziției sale de susținere cu privire la clasa de active, Peirce pledează de mult timp ca autoritățile de reglementare să creeze reguli clare care să permită activelor cripto să prospere fără teama de a încălca legea.

„Nu numai că există cereri de claritate de ceva timp și că o nouă administrație aduce șansa de a arăta un aspect nou, dar este, de asemenea, un moment în care se pare că și alții de pe piață au un aspect nou”, a spus ea.
Bitcoin a atins maxime record luna aceasta, după ce producătorul de mașini electrice Tesla a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari în criptomonedă și BNY Mellon a spus că va ajuta clienții să dețină, să transfere și să emită active digitale. Mastercard a mai spus că își va deschide rețeaua către unele criptomonede.

„Acest lucru se adaugă la urgența ca noi să luăm un fel de acțiune în acest domeniu pentru a oferi mai multă claritate”, a spus Peirce.

Piața a fost cufundată în criză luna trecută, când utilizatorii Reddit care tranzacționau pe platforme de vânzare cu amănuntul cu preț redus s-au unit pentru a crește prețurile GameStop și a altor acțiuni, strângând fonduri speculative care au pariat împotriva acțiunilor respective.

Volatilitatea rezultată a declanșat apeluri de marjă masive de la casele de „compensare” care garantează tranzacțiile, determinând mai multe platforme de vânzare cu amănuntul să suspende cumpărarea valorilor mobiliare afectate.

Incidentul a stârnit indignare în rândul parlamentarilor de pe ambele părți ale culoarului. Vlad Tenev, CEO al aplicației de tranzacționare Robinhood, Ken Griffin, CEO al hedge fund Citadel LLC și alții implicați în saga vor depune mărturie în fața Congresului joi.

SEC examinează „gama” de probleme, inclusiv volatilitatea pieței, rolul brokerilor cu amănuntul și modul în care a funcționat piața post-tranzacționare, a spus Peirce.

„A vedea noi investitori participând la piețe este un lucru bun și, bineînțeles, dorim ca aceștia să fie educați și sceptici”, a spus ea, adăugând că o gamă largă de participanți la piață ar putea ajuta la îmbunătățirea formării prețurilor.

Citeste continuarea Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare: Reguli clare privind criptomonedele sunt necesare urgent, deoarece companiile mari îmbrățișează această formă de plată

Citește și