Comitetul executiv al VW se va reuni marți pentru a discuta despre viitorul CEO-ului

0

Comitetul executiv al Grupului Volkswagen se reunește marți pentru a discuta despre cererea șefului executiv Herbert Diess de prelungire a contractului, au declarat luni pentru Reuters trei surse familiare cu această chestiune.

„Opțiunile vor fi puse pe masă”, a spus una dintre surse, adăugând că rezultatul deliberărilor rămâne neclar. Volkswagen a refuzat să comenteze. Reuters a raportat vineri că Diess a cerut familiilor care controlează o participație majoritară la Volkswagen să-și prelungească contractul ca un vot de încredere în conducerea sa.

Diess a întâmpinat opoziție din partea consiliului de administrație față de eforturile sale de reformare a producătorului de autoturisme și camioane multi-brand și el își poate revizui poziția dacă încercările sale continuă să fie înăbușite, potrivit unei persoane familiare cu problema.

Diess a fost numit șef al mărcii VW în 2015 și director executiv al grupului în aprilie 2018. Contractul său urmează să expire în 2023, iar companiile germane tind să delibereze asupra prelungirilor contractului doar cu un an înainte de expirarea acestora.

Comitetul executiv al companiei este prezidat de Hans Dieter Poetsch și include Wolfgang Porsche și Hans Michel Piech, precum și șeful muncii VW Bernd Osterloh și premierul Saxoniei de Jos, Stephan Weil.

Citeste continuarea Comitetul executiv al VW se va reuni marți pentru a discuta despre viitorul CEO-ului

Citește și