Coronavirus – Nouă reuniune de urgenţă, convocată joi de directorul OMS

0

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va convoca din nou joi comitetul de urgenţă asupra coronavirusului apărut în China pentru a stabili dacă epidemia constituie sau nu o alertă internaţională, informează AFP şi DPA.

”Am decis să convoc din nou mâine Comitetul de Urgenţă (în baza) Regulamentului Sanitar Internaţional asupra noului #coronavirus (2019-nCoV) pentru a mă sfătui dacă actuala epidemie constituie o urgenţă de sănătate publică şi de interes internaţional”, scrie Tedros Adhanom Ghebreyesus într-un mesaj publicat pe Tweeter.

Rezultatul întâlnirii urmează să fie anunţat cel mai devreme joi, la ora 18:30 GMT, la Geneva, potrivit OMS.

Comitetul, compus din experţi internaţional în boli infecţioase, a constatat săptămâna trecută că epidemia nu constituie deocamdată „o urgenţă de sănătate publică şi de interes internaţional”.

Numărul de infecţii cu noul coronavirus în China l-a depăşit pe cel din epidemia SARS în această ţară în 2002-2003, conform datelor oficiale publicate miercuri.

Autorităţile medicale chineze au anunţat că au înregistrat 5.974 cazuri confirmate de contaminare în China continentală, cu peste 1.400 mai mult decât cu o zi înainte, şi 132 de decese. Virusul SARS a infectat 5.327 de persoane în această ţară.

Sursa: News24.ro.

Citește și