Creșterea randamentelor din SUA elimină raliul acțiunilor

0

Piețele bursiere au scos miercuri un nou record în Asia, dar raliul lor a pierdut un pic de interes, pe măsură ce creșterea randamentelor Trezoreriei SUA a pus presiune atât pe evaluările înalte ale companiei, cât și pe monedele de marfă durabile.

Randamentele Trezoreriei la 10 ani au înregistrat un maxim nou de un an pentru a tranzacționa aproape de nivelurile pre-pandemice, pe măsură ce progresele vaccinurilor și datele economice încurajatoare încep să stimuleze investitorii să se concentreze intens asupra impulsului de inflație acum așteptat pe scară largă.

Perspectiva unor randamente mai bune fără risc a blocat acțiunile și a acordat sprijin dolarului SUA. Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a înregistrat o creștere de 0,3% și un record, în timp ce Nikkei japonez a scăzut cu 0,3%.

Futures-urile FTSE au crescut cu 0,2%, în timp ce futures-urile EuroSTOXX 50 s-au tranzacționat chiar sub un preț fix și S&P 500 au rămas plate. Randamentele Trezoreriei pe zece ani, în creștere cu aproape 40 de puncte de bază în acest an, au crescut până la 1,3330% înainte de reducere.

„Piața de obligațiuni se concentrează doar pe ceea ce avem în față”, a spus Masahiko Loo, un manager de portofoliu cu sediul în Tokyo la AllianceBernstein.

„Lucrul imediat este pachetul de stimulare … și, pe deasupra, această opinie pe care oamenii o au asupra inflației cu tendințe mai mari îi încurajează să vândă obligațiuni”, a spus el.
Deocamdată, investitorii nu cred că băncile centrale vor face ceva în acest sens în curând, iar câteva minute mai târziu, miercuri, de la reuniunea din ianuarie a Rezervei Federale a SUA, se așteaptă să consolideze această perspectivă.

De asemenea, diferența dintre randamentele SUA de zece ani și cele de doi ani a atins cel mai mare punct din ultimii trei ani, în așteptarea ratelor pe termen scurt care nu vor duce nicăieri.

„Ratele politice vor fi cu siguranță zero în câțiva ani”, a spus Rob Carnell, economist-șef din Asia la ING. „Este doar perspectiva că lucrurile pot fi puțin mai puternice și, în loc de inflație de 1% sau mai mică, este probabil de 2% sau puțin mai mare, este suficient (pentru a ridica randamentele)”.

Pe lângă o răcire a exuberanței bursiere, aurul și yenul japonez, au fost și ele victime ale creșterii ratelor. Aurul, care nu plătește niciun venit, tinde să scadă atunci când randamentele cresc și a atins minima de două săptămâni miercuri.

Yenul este sensibil la ratele SUA, deoarece randamentele japoneze sunt ancorate, iar randamentele SUA mai mari pot atrage fluxuri de investiții în yeni și în dolari. Yenul a atins miercuri un minim de cinci luni față de dolar și a pierdut 2,7% în acest an.

Câștigurile din prețurile mărfurilor au reprezentat un alt factor important al așteptărilor inflaționale și acest lucru a prins un impuls suplimentar din cauza unui val de frig și îngheț din Texas, care a închis aproximativ o cincime din producția de petrol din SUA și a scăzut brusc prețurile la energie.

De asemenea, viitorul gazelor din prima lună a crescut cu până la 10% până la maximul de peste trei luni și, deși un dolar american mai puternic a câștigat de atunci, petrolul este aproape de vârfurile de 13 luni.

Miercuri, viitorul brut al SUA a crescut cu 0,1%, până la 60,11 dolari pe baril, iar viitorul brut al Brent a crescut cu 0,2%, până la 63,50 dolari pe baril.

Pe piețele valutare, forța dolarului aplica o presiune largă. Euro a scăzut sub media sa mobilă de 20 de zile, până la 1,2083 USD. Lira sterlină, care a crescut în timp ce vaccinările se desfășoară rapid în Marea Britanie, a fost forțată să se întoarcă sub 1,39 dolari și ultima a rămas la 1,3874 dolari.
Criptomoneda bitcoin a crescut, din nou, cu 50.000 de dolari, ca semne ale interesului mare al investitorilor în activ, stimulând din ce în ce mai mult cumpărarea.

Miercuri, investitorii vor urmări lansarea datelor privind inflația în Marea Britanie și Canada pentru orice semne de salt, iar datele privind vânzările cu amănuntul din SUA sunt, de asemenea, datorate.

Rapoartele de câștiguri din această săptămână de la Hilton Worldwide Holdings Inc, Hyatt Hotels Corp și Marriott International Inc vor fi, de asemenea, examinate pentru a detecta semnele unei ridicări a cererii globale de călătorii.

Citeste continuarea Creșterea randamentelor din SUA elimină raliul acțiunilor

Citește și