Cum poți deosebi o farmacie de o parafarmacie și care este rolul lor?

0

Farmacie locală, farmacie online, plafar, parafarmacie, drogherie… Uneori este dificil să navighezi între toți acești termeni și să îți dai seama care ce face. Dacă farmaciile existau deja cu sute de ani în urmă, parafarmacia s-a dezvoltat destul de recent și a avut un succes imediat. Odată cu importanța tot mai mare a comerțului electronic și posibilitatea recentă de a vinde medicamente fără rețetă pe web, în ​​ultimii ani s-au dezvoltat și farmaciile și drogheriile online, precum și parafarmaciile. Care sunt caracteristicile acestora?

Ce este o farmacie?

Rolul principal al unei farmacii este de a vinde medicamente, indiferent dacă acestea sunt sau nu supuse unei prescripții medicale. Persoanele care merg la farmacii pot avea fie rețeta unui medic, fie doresc să se autoîngrijească.

În farmacii, prezența unui farmacist este obligatorie. Acesta din urmă cunoaște prospectarea medicamentelor, interacțiunile medicamentoase… Permite pacienților să fie informați, să îi sfătuiască într-un mod adecvat, să-i liniștească. De asemenea, el se asigură că practicile în vigoare sunt respectate.

Prin urmare, a fost autorizată vânzarea online a medicamentelor fără prescripție medicală. Numai farmaciștii absolvenți și titularii unei farmacii fizice au dreptul să deschidă o farmacie online. Acesta din urmă este de fapt considerată ca o extensie a unei farmacii. Astfel, poți cumpăra pe site-ul unei farmacii online o mulțime de produse, de la lapte praf, Nurofen răceală și gripă, ParaSinus, unguente, creme sau orice alt medicament fără prescripție medicală.

O parafarmacie pentru a avea grijă de tine

Primele parafarmacii ca „afaceri” au apărut la începutul anilor 1990. Dacă, la fel ca farmaciile, acestea trebuie să fie gestionate de un farmacist calificat, li se interzice să vândă medicamente. Nu vei putea intra într-o parafarmacie, să cumperi fie medicamente care necesită prescripție medicală, fie medicamente fără prescripție medicală. Născute cu importanța crescândă a dermocosmeticelor, parafarmaciile oferă în principal produse cosmetice. Dar, din anii 1990, oferta lor a crescut considerabil. Astăzi, acestea oferă o gamă largă de produse de igienă, sănătate, frumusețe și bunăstare pentru întreaga familie.

Odată cu popularitatea crescândă a cumpărăturilor online, unele farmacii sau farmacii fizice oferă posibilitatea de a comanda produsele lor parafarmaceutice pe internet. Altele își fac toate vânzările pe internet unde poți găsi:

  • selecție de produse sigure, efectuată exclusiv de persoane care dețin diploma de stat în farmacie,
  • sfatul înțelept pe care îl primești de la o echipă de profesioniști calificați.
Citește și