Din ce cauză bărbații rămân infertili

0

Problema fertilității la bărbați este un subiect delicat și complex. Din acest motiv, problema infertilității vine cu multe întrebări din partea bărbaților. Având în vedere faptul că pentru persoanele de sex masculin infertilitatea este uneori opusul virilității, aceasta poate să devină o problemă gravă.

Din ce cauză bărbații rămân infertili

  • Infecțiile

Unele infecții se pot „suprapune” cu producția de spermă sau calitatea acesteia, sau pot creea anumite scuturi ce stopează circulația spermei. Acestea pot include inflamarea epididimitei sau a testiculelor, dar și bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi HIV. Cu toate că infecțiile afectează în majoritatea cazurilor în mod permanent organele reproductive masculine, sunt și anumite situații când sperma mai poate fi recuperată.

  • Varicocela

Această afecțiune este o inflamare a venelor care drenează testiculele. Este cea mai frecventă cauză reversibilă a infertilității la bărbați. Tratarea varicocelei poate facilita numărul spermatozoizilor evacuați, dar și calitatea acestora și de asemenea, poate să contribuie la succesul fertilizării în vitro.

Care sunt influențele din mediu ce pot duce la infertilitate

  • Chimicalele industriale. Expunerea pentru un timp îndelungat la benzeni, pesticide, ierbicide, solvenți organici sau orice alt tip de chimicale industriale poate duce la o reducere în calitatea și cantitatea spermei.
  • Radiația. Expunerea la radiații poate să reducă cantitatea producției de spermă. Din cauza dozelor mari de radiații, cantitatea de spermă produsă se poate reduce în mod permanent.
  • Supraîncălzirea testiculelor. Temperaturile foarte mari pot duce de asemenea la influențarea calității și cantității spermei. Astfel, din acest punct de vedere, sauna sau jacuzzi-ul nu sunt chiar cele mai indicate.

Stilul de vială

  • Consumul de droguri și alcool. Administrarea steroizilor anabolici pentru mărirea musculaturii bărbatului poate duce la micșorarea testiculelor și a producției de spermă. De asemenea, și consumul de cocaină sau marijuana poate să influențeze cantitatea și calitatea spermei. Consumul de băuturi alcoolice duce la reducerea nivelului de testosteron și poate cauza anumite disfuncții erectile.
  • Stresul din punct de vedere emoțional. Stresul poate interfera cu unii hormoni. Așadar, starea de tensiune emoțională îndelungată poate duce la probleme de fertilitate.
  • Greutatea bărbatului. Obezitatea poate să influențeze fertilitatea din mai multe puncte de vedere, chiar și prin impactul direct pe care excesul de grăsime îl poate avea asupra organelor reproducătoare, dar și prin faptul că poate duce la unele schimbări hormonale dăunătoare sistemului reproducător.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și