Disney revine la profit pe măsură ce succesul în difuzări compensează parcurile afectate de pandemie

0

Walt Disney Co a câștigat un profit trimestrial surpriză joi, pe măsură ce „The Mandalorian” și „Soul” și-au ridicat activitatea de streaming în continuă creștere, depășind îngrijorările pandemiei legate de operațiunile sale la parcurile tematice.

Investitorii au trecut cu vederea o scădere de 53% a veniturilor parcurilor în acest trimestru și au salutat streaming-ul Disney +, ajungând la 94,9 milioane de abonați. Acțiunile au crescut cu 3,1%, până la 194 USD, după ce au închis la un nivel record în tranzacțiile obișnuite.

Seria „Mandalorian” inspirată de „Războiul Stelelor” și filmul animat de Pixar „Suflet” au ajutat la poziționarea Disney +, de un an, ca o amenințare credibilă la adresa dominanței Netflix Inc în războaiele video în flux.

Inclusiv Hulu și ESPN +, calitatea de membru plătit al streamingului Disney a depășit 146 de milioane.

„Disney + a fost un succes masiv și este o dovadă a echității de marcă și a expertizei Disney în povestiri”, a spus analistul eMarketer Eric Haggstrom. „Aceasta a fost una dintre cele mai de succes lansări de produse de larg consum din ultima perioadă.”

Compania a înregistrat câștiguri de 32 de cenți pe acțiune în perioada octombrie-decembrie. Wall Street se aștepta la o pierdere de 41 de cenți pe acțiune, potrivit prognozei medii a analiștilor chestionați de Refinitiv.

Veniturile trimestriale au scăzut la 16,25 miliarde USD de la 20,88 miliarde USD cu un an mai devreme, dar erau încă peste estimarea medie a analiștilor, de aproximativ 15,93 miliarde USD, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

În timpul pandemiei „am făcut schimbări semnificative în timp ce găsim modalități noi și inovatoare de a ne conduce afacerile”, a declarat șeful executivului Bob Chapek într-o conferință telefonică cu analiștii. „Dar, în același timp, am pregătit un curs pentru o împingere și mai deliberată și mai agresivă (streaming).”

Pe măsură ce pandemia coronavirusului continuă, parcurile tematice Disney din California, Hong Kong și Paris rămân închise, iar alții au participare limitată pentru a permite distanțarea socială. Compania se așteaptă ca Disneyland din California și Disney Paris să rămână închise până în martie și speră că parcul său din Hong Kong se poate redeschide cu ceva timp înainte de aprilie, a declarat directorul financiar financiar Christine McCarthy.

Studioul de film a întârziat câteva lansări majore, întrucât multe teatre rămân închise. În timp ce compania a mutat unele filme în streaming, Chapek a spus că Disney încă planifică, ca filmul de acțiune Marvel „Black Widow” să fie lansat în cinematografe. În prezent, filmul cu Scarlett Johansson va debuta pe 7 mai.

Unitatea de distribuție media și divertisment, care include streaming, studioul de film și rețelele TV tradiționale, a raportat venituri din exploatare de 1,5 miliarde de dolari, în scădere cu 2% față de un an mai devreme.

La divizia de parcuri și produse de consum, pierderile din exploatarea parcurilor și produselor de consum au atins 119 milioane dolari, comparativ cu un profit de 2,52 miliarde dolari cu un an mai devreme.

Închiderile și operațiunile reduse au costat aproximativ 2,6 miliarde de dolari, a estimat Disney.

Privind în perspectivă, compania a declarat că se așteaptă ca și costurile să se conformeze reglementărilor guvernamentale și să implementeze măsuri de siguranță în parcuri și în producția de televiziune și filme pentru a ajunge la 1 miliard de dolari în anul fiscal 2021.

Segmentul direct către consumatori, care găzduiește Disney +, a raportat o pierdere operațională de 466 milioane dolari, comparativ cu o pierdere operațională de 1,11 miliarde dolari în trimestrul anterior.

Citeste continuarea Disney revine la profit pe măsură ce succesul în difuzări compensează parcurile afectate de pandemie

Citește și