Echipamente şi aparatură medicală de peste 200.000 euro

0

In urma unei donaţii făcute de o companie petrolieră prezentă în România, prin intermediul Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, echipamente medicale performante, în valoare de 212.000 euro, vor intra în dotarea Spitalului Municipal din Gheorgheni.

Secţiile de Neonatologie, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie şi Anestezie şi Terapie Intensivă vor fi dotate, printre altele, cu defibrilatoare, paturi pentru terapie intensivă, incubatoare şi aparate EKG, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

László Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, a reamintit că, anul trecut, o donaţie asemănătoare a fost făcută Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, iar acum demersul de dezvoltare comunitară vizează unitatea sanitară din Gheorgheni.

„După proiectul de succes de anul trecut, prin intermediul căruia am vizat îmbunătăţirea serviciilor medicale în cadrul Spitalului Judeţean Miercurea Ciuc, concretizat prin dotarea cu aproape 50 de tipuri de echipamente şi instrumente, povestea continuă şi în 2020. Ne face o deosebită plăcere că datorită deja tradiţionalei noastre colaborări cu MOL România vom putea repeta un astfel de demers de dezvoltare comunitară şi în cazul municipiului Gheorgheni, prin dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie a mai multor secţii din cadrul spitalului municipal”, a declarat László Potozky, citat în comunicatul de presă.

Directorul general pe România al companiei petroliere, Camelia Ene, a punctat faptul că acesta este un nou proiect în sfera sănătăţii publice prin care compania pe care o reprezintă contribuie la acoperirea unei nevoi reale a comunităţii, respectiv accesul oamenilor la îngrijire medicală la standarde moderne.

„Filozofia noastră de responsabilitate socială este să ne implicăm în proiecte cu un impact direct în comunitate, iar donaţia către Spitalul din Gheorgheni nu face excepţie, fiind un proiect care contribuie în mod direct şi eficient la un trai mai bun pentru comunitate”, a declarat Camelia Ene.

In urma donaţiei făcute de compania petrolieră, secţiile de Neonatologie, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Anestezie şi Terapie Intensivă ale Spitalului Municipal Gheorgheni „vor fi dotate cu următoarele echipamente: două defibrilatoare cu pacing extern şi electrocardiograf, 3 defibrilatoare portabile, 5 paturi pentru terapie intensivă, două incubatoare pentru nou născuţi, 4 aparate holter EKG, două pulsoximetre, un biomicroscop, un aparat de detectare vene, precum şi alte echipamente şi aparate necesare”.

Aparatura şi echipamentele de ultimă generaţie cu care vor fi dotate cele cinci secţii ale Spitalului Municipal din Gheorgheni vor asista medicii în activitatea lor de zi cu zi pentru ca bolnavii să beneficieze de un tratament eficient şi de o recuperare timpurie.

Ferenczy Ştefan, managerul Spitalului Municipal din Gheorgheni, a precizat că unitatea sanitară se află într-o dezvoltare continuă, iar echipamentele pe care le va primi vor ajuta şi susţine îmbunătăţirea calităţii îngrijirii pacienţilor prin introducerea de noi proceduri.

Dotarea Spitalului Municipal din Gheorgheni cu echipamente medicale de ultimă generaţie urmează altor trei iniţiative de susţinere a sistemului de sănătate.

In 2019, compania petrolieră a anunţat o investiţie de 425.000 de euro în construcţia unui heliport pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă Marie Curie, „primul heliport construit la un spital pediatric din România”, o donaţie de echipamente medicale a fost efectuată către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o altă donaţie fiind realizată anul acesta către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Giurgiu.

Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, sprijină îmbunătăţirea mediului şi dezvoltarea comunităţilor din România. În comunicat se arată că, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 20 ani au fost sprijinite, cu peste 63 de milioane de lei, aproape 1.300 de proiecte de protejare a mediului şi de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri din ţară.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și