Este puțin probabil ca PayPal să investească numerar în criptomonede

0

Este foarte puțin probabil ca PayPal Holdings Inc să cumpere criptomonede precum bitcoin, a declarat joi CNBC directorul financiar al procesatorului de plăți, John Rainey.

„Nu vom investi în numerar corporativ, probabil, într-un fel de active financiare de genul acesta, dar vrem să valorificăm această oportunitate de creștere care se află în fața noastră”, a spus Rainey într-un interviu CNBC.

PayPal a declarat în octombrie că va permite clienților americani să dețină bitcoin și alte monede virtuale în portofelul său online și să cumpere cu criptomonede la comercianții din rețeaua sa.

La începutul acestei săptămâni, Mastercard a spus că intenționează să ofere suport pentru unele criptomonede din rețeaua sa anul acesta. Managerul de active BlackRock Inc și compania de plăți Square Inc au susținut recent și criptomonedele.
Rainey a declarat că PayPal dorea să-și investească banii în servicii pe care compania le oferă în prezent, cum ar fi cumpărați acum, plătiți mai târziu.

Cumpărați acum, plătiți mai târziu – aceste servicii au înflorit pe site-urile de vânzare cu amănuntul în timpul pandemiei COVID-19, pe măsură ce mai mulți oameni au apelat la cumpărături online.

Comentariile PayPal vin pe fondul unei frenezii bitcoin după ce Tesla Inc, compania de vehicule electrice a lui Elon Musk, a dezvăluit că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari din criptomonedă și că ar accepta-o în curând ca o formă de plată pentru mașini, trimițând în creștere prețul monedei digitale.

În urma anunțului Tesla, mai multe companii au ieșit cu opiniile lor.

Directorul executiv al Uber Technologies Inc, Dara Khosrowshahi, a afirmat că, compania de transport a discutat și „a respins rapid” ideea de a investi în bitcoin. Cu toate acestea, el a adăugat că Uber ar putea accepta criptomonedele ca și metodă de plată.

Twitter Inc a declarat că este încă indecisă în a deține bitcoin, în timp ce General Motors Co a declarat că va evalua dacă bitcoinul poate fi acceptat ca plată pentru vehiculele sale.

Citeste continuarea Este puțin probabil ca PayPal să investească numerar în criptomonede

Citește și