Fondatorul Huawei îndeamnă sub-marca Honor să devină competitor după despărțire

0

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a chemat angajații sub-mărcii Honor care pleacă să depună eforturi pentru a-și depăși părintele într-un discurs de rămas bun, în timp ce gigantul tehnologic vinde marca bugetară pentru a-și menține în viață lanțurile de aprovizionare cu probleme de sancțiuni.

Huawei Technologies a declarat la începutul acestei luni că va vinde Honor către o nouă entitate numită Shenzhen Zhixin New Information Technology, formată din agenții și dealerii săi, astfel că ar putea relua aprovizionarea cu componente restricționate în prezent de sancțiunile SUA.

Guvernul SUA spune că Huawei este o amenințare la adresa securității naționale, o afirmație negată de companie.

„Val după val de sancțiuni severe ale SUA împotriva Huawei ne-au determinat să înțelegem în cele din urmă că anumiți politicieni americani vor să ne omoare, nu doar să ne corecteze”, a spus Ren, potrivit unui discurs publicat joi pe un forum al angajaților Huawei.

În timp ce Huawei ar putea depăși dificultățile, „milioane” de angajați ai agenților și distribuitorilor Honor din întreaga lume își vor pierde locurile de muncă pe măsură ce canalele de vânzare se degradează, a spus discursul lui Ren.

„Nu trebuie să tragem oameni inocenți în apă doar pentru că suferim”, a spus el. Smartphone-urile marca Honor reprezentau 26% din 51,7 milioane de telefoane Huawei livrate în iulie-septembrie, potrivit consultanței Canalys.

Produsele companiei includ, de asemenea, laptopuri, tablete, televizoare inteligente și accesorii electronice. Rivalii Huawei au intensificat comenzile de producție, anticipând că vor putea să înghită cota de piață în timp ce gigantul nu este în măsură să producă noi telefoane, au declarat recent pentru Reuters mai multe surse din industrie.

Dacă Honor ar putea relua producția, ar putea păstra cota de piață, a spus Flora Tang, analist al industriei la Counterpoint Research. Ren l-a chemat pe Honor să devină cel mai mare concurent al Huawei după „divorț” și a spus că răsturnarea Huawei ar trebui „să devină sloganul tău pentru motivație”. „Suntem concurenții tăi în viitor”, a spus el.

Citeste continuarea Fondatorul Huawei îndeamnă sub-marca Honor să devină competitor după despărțire

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata