Franța vede legături comerciale mai bune cu SUA dacă Biden triumfă, spune ministrul Franck Riester

0

Franța se așteaptă la relații comerciale mai bune cu Statele Unite în cazul în care contendentul democrat Joe Biden câștigă votul prezidențial, cu o mai mare aliniere la dezvoltarea durabilă și o cooperare multilaterală, a spus ministrul comerțului Franck Riester.

Președintele Donald Trump a impus tarifele vinurilor franceze la rând cu privire la subvențiile Airbus, a amenințat impozitele pe Champagne și gențile de mână de lux într-un litigiu fiscal digital și a urmărit o poziție izolaționistă „America First”.

Întrebat dacă Franța anticipează că o președinție Biden va fi mai reconciliantă, Riester a declarat pentru Reuters:

„Cu siguranță vom vedea o îmbunătățire a relațiilor. Am fi mai aliniați la chestiuni de dezvoltare durabilă și poate și la lucrări multilaterale. ”

Biden a preluat o conducere subțire asupra președintelui Donald Trump pe terenul de luptă al statului Georgia vineri, apropiindu-se de câștigarea Casei Albe.

Tabăra lui Biden a spus în timpul campaniei că va pune capăt „războiului comercial artificial” pe care Trump l-a purtat împotriva Europei, abordând în același timp dezechilibrele din comerțul agricol cu ​​blocul.

Franța a impus un nou impozit de 3% asupra veniturilor marilor companii de tehnologie, dar a fost de acord să suspende plățile în acest an, în timp ce se poartă discuții internaționale cu privire la modul de impozitare a giganților precum Google GOOGL.O și Facebook FB.O.

În schimb, Trump a fost de acord să mențină un război tarifar până la sfârșitul anului 2020. Riester a spus că este prea devreme pentru a ști dacă vor fi impuse tarifele pentru șampanie, brânză franceză și genți de mână în represalii pentru noua taxă digitală.

El a spus că Franța s-a angajat în negocierile conduse de OCDE cu privire la o rescriere a regulilor fiscale transfrontaliere.

Între timp, țările UE finalizau o listă de produse pe care blocul le-ar viza cu tarife într-o dispută privind subvențiile între producătorii de avioane Airbus și Boeing.

Riester a spus că industria aerospațială, agroalimentară și industria prelucrătoare sunt sectoarele cele mai susceptibile de a fi afectate.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata