Guvernul norvegian spune că nu va acorda mai mult sprijin companiei Norwegian Air

0

Guvernul norvegian nu va oferi sprijin financiar suplimentar pentru Norwegian Air NORR.OL, care a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, au declarat luni Ministerul Industriei și Ministerul Transporturilor.

Norwegian Air, care și-a întemeiat cea mai mare parte a flotei, a declarat în august că va rămâne fără numerar în primul trimestru al anului 2021, cu excepția cazului în care ar putea asigura fonduri noi și a purtat discuții cu guvernul în speranța că va câștiga sprijin.

„Faptul că guvernul a decis să respingă cererea de fonduri este dezamăgitor și se simte ca o lovitură în stomac pentru toată lumea din Norvegia”, a declarat șeful executivului Jacob Schram într-o declarație separată.

Creditorii și locatorii au preluat controlul companiei aeriene în luna mai, printr-o salvare financiară care i-a permis accesul la împrumuturi garantate de stat în valoare de 3 miliarde de coroane norvegiene (329 milioane de dolari) și astfel a prevenit colapsul.

„Norwegian Air a cerut miliarde de coroane în sprijin suplimentar, iar guvernul a ajuns la concluzia că aceasta nu ar fi o utilizare responsabilă a fondurilor publice”, a declarat ministrul industriei Iselin Nyboe.

Este probabil ca industria aeriană să ofere servicii suficiente și va vedea în continuare o concurență sănătoasă în viitor, a spus ea.

Transportatorul scandinav SAS SAS.ST este un concurent major în Norvegia, iar ungurul Wizz Air WIZZ.L a lansat recent mai multe rute interne.

„Norwegian evaluează în prezent efectele situației actuale cu scopul de a proteja interesul tuturor părților interesate”, a spus compania.

Compania a declarat că ar putea proveni mai multe finanțări din vânzarea de aeronave, din conversia mai multor datorii în capitaluri proprii sau din partea proprietarilor săi și a guvernului norvegian, refuzând în același timp să precizeze suma pe care ar putea să o caute. Norwegian Air va organiza o conferință de presă la 09:30 GMT, a spus compania.

Citeste continuarea Guvernul norvegian spune că nu va acorda mai mult sprijin companiei Norwegian Air

Citește și