În Bihor, aproape 83 de metri cubi de lemn de foc, fără documente, confiscaţi de poliţişti

0

Aproape 83 de metri cubi de lemn de foc, expediaţi fără documente legale, în valoare de peste 14.500 de lei, au fost confiscaţi valoric de poliţişti, într-o acţiune comună desfăşurată, în perioada 17-18 februarie, în zona Beiuş, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Poliţiştii de la delicte silvice împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Oradea au efectuat joi un control la o societate comercială cu punct de lucru în comuna bihoreană Ceica, unde s-a constatat că reprezentanţii societăţii ar fi expediat, în perioada 1 ianuarie – 18 februarie a.c., 82,67 metri cubi de lemne de foc, de diverse specii, fără documente de provenienţă legală.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar cei 82,67 metri cubi de lemne de foc, diverse specii, în valoare de 14.568,71 de lei, au fost confiscaţi valoric.

Astfel, în perioada 17 – 18 februarie a.c., a avut loc o amplă acţiune comună, în care au fost implicaţi 52 de poliţişti bihoreni şi reprezentanţi ai altor instituţii, pe raza circumscripţiei judiciare Beiuş, se arată într-un comunicat l IPJ Bihor.

Scopul acestui control a vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a actelor ilicite de comerţ, a delictelor silvice, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţilor locale.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 264 de persoane, au fost verificate 127 de autovehicule, au fost verificate 29 de societăţi comerciale şi agenţi de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 36.310 lei, au fost reţinute un certificat de înmatriculare şi două permise de conducere şi au fost constatate 5 infracţiuni.

Sursa: News24.ro.

Citește și