In urma creşterii preţului la petrol, bursele europene se redresează

0

Pe fondul speranţelor unui armistiţiu în războiul preţurilor între Arabia Saudită şi Rusia,  bursele europene au crescut joi dimineaţă, sprijinite de redresarea acţiunilor companiilor energetice, deşi se menţin temerile privind potenţialele pagube suferite de companii din cauza crizei provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Indicele pan-European STOXX 600 înregistra un avans de 0,6%, iar indicele care include companiile din energie a urcat cu 3,7%.

Si indicele principal FTSE 100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,5%, în timp ce titlurile Royal Dutch Shell şi BP înregistrau creşteri de peste 4%, după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că se aşteaptă curând la un acord între Arabia Saudită şi Rusia pentru a încheia războiul preţurilor.

Acţiunile IAG (proprietarul British Airways) au urcat cu 1,7% după ce surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că oficialii companiei aeriene discută cu sindicatele un plan ce vizează suspendarea a 32.000 de angajaţi, ca răspuns la efectele pandemiei.

Indicele FTSE MIB al Bursei de la Milano a înregistrat un avans de 0,51%, la 16.628,82 puncte, în timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a urcat cu 0,15%, la 4.213,42 puncte.

Cotaţia futures a barilului de petrol Brent a crescut cu 11,36%, la 27,55 dolari, în timp ce cotaţia futures a barilului de petrol ‘light sweet crude’ (WTI) a urcat cu 10%, la 22,34 dolari.

În primele trei luni din 2019 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al preţului ţiţeiului din ultimii 18 ani, după ce măsurile adoptate pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de ţiţei pe plan global, iar Arabia Saudită şi Rusia au intensificat bătălia pentru cota de piaţă.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și