Judecătorul de la Milano confiscă 2,3 milioane de euro de la Novartis în cadrul unei anchete de fraudă

0

Un judecător din Milano a confiscat 2,3 milioane de euro (2,7 milioane de dolari) de la multinaționala farmaceutică Novartis NOVS.S ca parte a unei anchete de fraudă, arată un document văzut de Reuters.

Banii au fost sechestrați de la unitatea italiană a companiei Novartis Farma SpA, suspectată de vânzarea de medicamente către spitale la prețuri umflate ca parte a unui plan de obținere frauduloasă a fondurilor de rambursare de la guvernul regional.

Novartis a declarat într-o declarație că a respins acuzațiile „neîntemeiate” ale procurorilor de la Milano și s-a comportat cu deplină transparență.

Poliția financiară care efectuează ancheta spune că nouă spitale private din Milano au participat la schemă între 2013 și 2018, afectând finanțele regiunii Lombardia din jurul capitalei financiare a Italiei.

Potrivit decretului de sechestru, văzut de Reuters, spitalele au fost rambursate integral de regiune, omițând să declare că prețul real pe care l-au plătit a fost mai mic datorită notelor de credit emise de companiile farmaceutice.

Grupul San Donato, compania care conduce spitalele, a plătit deja 10,2 milioane de euro daune autorităților din Lombardia în decembrie anul trecut.

Grupul, contactat de Reuters, nu a comentat. Novartis a declarat că nu este conștient de acordurile economice sau contabile existente între spitalele la care vinde produse farmaceutice și guvernele regionale cu care se ocupă.

Mylan Italia, unitatea italiană a grupului multinațional farmaceutic Mylan MYL.O, se află și ea printre companiile implicate în anchetă, arată documentul.

Compania a depus o propunere de negociere pentru o amendă de 200.000 de euro și o confiscare de 1,2 milioane de euro, potrivit unei surse cu cunoștințe directe a problemei.

Cererea a primit undă verde de la parchetul public și va fi acum analizată de către un judecător pentru a decide dacă o acceptă, a adăugat sursa.

Mylan Italia a refuzat să comenteze imediat.

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata