Lazard îl reînnoiește pe bancherul de restructurare PJT în timp ce COVID lovește în al doilea val

0

Lazard Ltd a angajat bancherul de restructurare Sam Whittaker de la PJT Partners pentru a supraveghea negocierile dintre companii și creditorii acestora din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, deoarece un al doilea val de COVID-19 lasă multe companii să lupte pentru supraviețuire.

Whittaker, care și-a început cariera bancară la Lazard LAZ.N în 2005 și apoi s-a mutat la o bancă de investiții PJT în 2015, se va alătura din nou lui Lazard în calitate de director general din Londra în franciza sa de restructurare EMEA.

Britanicul, în vârstă de 45 de ani, va colabora îndeaproape cu David Burlison, care este co-conducătorul practicii de restructurare EMEA a lui Lazard, și Chris Mallon, care s-a alăturat lui Lazard în aprilie ca și consilier principal.

„Unul dintre numeroasele beneficii ale revenirii lui Sam este că are o rețea extinsă de relații cu băncile, fondurile speculative și avocații, ceea ce este în mod clar un mare plus pentru noi”, a declarat Burlison pentru Reuters.

Banca americană, care conduce mesele ligii Refinitiv pentru restructurarea globală din acest an înaintea PJT Partners și Houlihan Lokey, l-a angajat și pe James Simpson în calitate de director în octombrie, ca parte a unui efort de a câștiga afaceri în numele companiilor cu probleme de lichiditate și al creditorilor .

Firmele independente de consultanță cu capacitate de restructurare, precum Lazard și Houlihan Lokey, sunt la mare căutare, întrucât sălile de consiliu încearcă să limiteze daunele unui nou val de blocaje în toată Europa.

„Al doilea val de coronavirus a făcut ca cerințele de capital să fie și mai acute și a exacerbat necesitatea unei restructurări globale a datoriilor”, a spus Burlison.

„Deoarece venitul disponibil al gospodăriilor este redus din ce în ce mai mult pe parcursul pandemiei, este mai probabil ca mai multe companii să întâmpine probleme”, a adăugat el.

Conducta de restructurare a lui Lazard în acest an a fost împărțită în mod egal între companiile de consiliere și creditorii acestora.

A gestionat negocieri complexe care implică companii energetice, cum ar fi producătorul de petrol și gaze Premier Oil și forajele petroliere offshore Valaris și Seadrill, precum și operatorul spitalului NMC Health.

Banca veche de 172 de ani – înființată în New Orleans de frații francezi Alexandre, Lazare și Simon Lazard ca negustor de produse uscate numit Lazard Frères & Co – este, de asemenea, aproape de o serie de companii europene, precum firma spaniolă de energie regenerabilă Abengoa, care au folosit capitolul 11 ​​din Statele Unite ca o conductă pentru restructurarea datoriilor lor.

Burlison a declarat că mandatele de restructurare sunt rezultatul cooperării între diferite părți ale băncii, inclusiv piețele de capitaluri de datorii și capitaluri proprii, precum și consultanța privind fuziunile și achizițiile.

„Lucrăm cu toții la unison pentru a oferi un spectru complet de soluții clienților care se confruntă cu momente dificile sau perioade de stres”, a spus el.

Citeste continuarea Lazard îl reînnoiește pe bancherul de restructurare PJT în timp ce COVID lovește în al doilea val

Citește și