Lucrătorii Amazon din Germania vor intra în grevă de „Black Friday”

0

Sindicatul Verdi a cerut lucrătorilor din șapte depozite germane din Amazon să intre într-o grevă de trei zile care va coincide cu vânzările la cumpărături cu reduceri de „Black Friday” din 27 noiembrie.

Programat să înceapă cu tura de noapte de miercuri, Verdi cere salarii și condiții de muncă mai bune. Verdi organizează greve la Amazon în Germania – cea mai mare piață a companiei după Statele Unite – din 2013, cel mai recent luna trecută în cadrul evenimentului său promoțional „Prime Day”.

Un purtător de cuvânt al Amazonului a declarat la acea vreme că, compania oferea salarii „excelente”, cu beneficii și condiții de muncă comparabile cu alți angajatori importanți. Gigantul cu amănuntul din SUA a văzut vânzările crescând la nivel global, deoarece restricțiile pentru a preveni răspândirea coronavirusului au trimis consumatorii în online, ceea ce face dificilă concurența unor magazine de cărămizi.

Verdi susține că acest lucru a întărit cazul salariilor mai mari, adăugând că lucrătorii nu erau suficient de protejați împotriva răspândirii coronavirusului. Săptămâna trecută, Amazon s-a supus în fața presiunile guvernului din Franța pentru a amâna evenimentul său local de Vinerea Neagră cu o săptămână pentru a-i ajuta pe comercianții locali care se luptă cu un blocaj la nivel național.

Citeste continuarea Lucrătorii Amazon din Germania vor intra în grevă de „Black Friday”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata