Mastercard și Visa amână creșterea taxelor de schimb pentru comercianți până în aprilie anul viitor

0

Mastercard Inc și Visa Inc au amânat planurile de creștere a taxelor pe care comercianții le plătesc atunci când clienții folosesc cardurile online până în aprilie anul viitor, deoarece întreprinderile continuă să se lupte în timpul pandemiei COVID-19.

„Ținând cont de faptul că unii comercianți se confruntă încă cu circumstanțe fără precedent … amânăm ajustările de schimb efectuate anterior în SUA până în aprilie 2022”, a spus Mastercard.

Taxa de schimb este taxa pe care un comerciant o plătește băncii emitente de carduri de fiecare dată când un consumator plătește folosind cardul. Visa a spus într-un e-mail că nu va mai face modificări viitoare ale ratei în SUA pentru încă un an, în timp ce economia se va recupera.

Consumatorii au apelat la modurile de plată online, folosind carduri pentru a plăti haine, alimente, alimente și chiar cheltuieli de agrement, în timp ce se adăpostesc acasă în timpul pandemiei.

Senatorul Dick Durbin, un democrat din Illinois și reprezentantul SUA Peter Welch, un democrat din Vermont, au scris o scrisoare directorilor executivi ai Visa și Mastercard la începutul acestei luni, cerându-le să anuleze orice plan de creștere a taxelor pe măsură ce țara era „încă amețită din cauza pandemiei în curs”.

Bloomberg News a raportat la începutul zilei că atât Visa Inc, cât și Mastercard au amânat planurile de majorare a taxelor de card până în aprilie 2022.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și