Microsoft se află în discuții privind achiziționarea Discord pentru 10 miliarde de dolari

0

Microsoft Corp este în discuții pentru a cumpăra platforma de mesagerie Discord Inc pentru peste 10 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg News, citând oameni familiarizați cu această chestiune.

Discord a contactat potențialii cumpărători și Microsoft este unul dintre ei, se spune în raport. O persoană a spus că este mai probabil să devină public decât să se vândă în sine.

La începutul zilei, VentureBeat a raportat că Discord explorează o vânzare și că este în discuții finale cu o parte. Microsoft a refuzat să comenteze, în timp ce Discord nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters.

Discord, care a fost evaluat la aproximativ 7 miliarde de dolari în decembrie anul trecut, este o platformă pe care utilizatorii coordonează activități de grup, cum ar fi jocuri, discuții și chiar petreceri virtuale.

Producătorul Xbox a încercat să-și consolideze ofertele de jocuri video cu achiziția ZeniMax Media de 7,5 miliarde de dolari anul trecut, cea mai mare achiziție de jocuri realizată vreodată.

Pandemia COVID-19 a stimulat perspectivele companiilor de jocuri, deoarece oamenii au rămas acasă, multe dintre magazine si restaurante au fost închise și au apelat la jocuri video pentru divertisment în timpul carantinării.

Cu afacerea sa puternică de jocuri, Microsoft a căutat, de asemenea, să dețină platforme de mass-media sociale. Ultima sa mare tranzacție pe rețelele sociale a fost achiziția de LinkedIn de 26,2 miliarde de dolari în 2016, în timp ce a eșuat în oferta sa pentru activele de scurtă durată ale activelor americane TikTok în septembrie anul trecut.

Recent, Financial Times a raportat despre interesul Microsoft de a cumpăra platforma de socializare Pinterest Inc.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și