Minerii de aur trebuie să crească energia regenerabilă pentru a atinge obiectivele climatice

0

Minerii de aur trebuie să treacă rapid la generarea de energie electrică din surse regenerabile pentru ca industria să reducă emisiile suficient pentru a se alinia obiectivului de încălzire globală de 1,5 grade Celsius (2,7 grade Fahrenheit) al Acordului de la Paris, a declarat miercuri Consiliul Mondial al Aurului (WGC).

Presiunea asupra minerilor de aur pentru a-și justifica emisiile ridicate de carbon se intensifică odată cu creșterea prețurilor pentru metalul refugiu sigur în acest an. Emisiile din sectorul aurului trebuie reduse cu 80% până în 2050 pentru a fi aliniate la scenariul 2C „cu mult sub” sau 92% până în 2040 pentru a se alinia la un scenariu de 1,5C prezentat în acordul climatic, a declarat organismul industrial.

„Companiile trebuie să demonstreze acțiunea și conștientizarea necesității de a-și decarboniza operațiunile la locul minelor”, a declarat John Mulligan, directorul schimbărilor climatice la WGC.

Înlocuirea a 45% din energia electrică a rețelei și a energiei electrice generate direct de combustibili fosili ar pune industria pe drumul cel bun pentru obiectivul climatic de 1,5C, a constatat WGC.

„Cu toate acestea, utilizarea persistentă a energiei electrice pe cărbune, direct sau prin rețeaua de alimentare, în câteva locații, este un potențial obstacol în calea accelerării progresului în direcția alinierii obiectivelor climatice”, a spus acesta.

Raportul, bazat pe datele din 158 de mine de aur colectate de grupul de cercetare Wood Mackenzie în numele WGC, exclude China – cel mai mare producător de aur din lume – din cauza „lipsei de date disponibile și consistente”.

Cele 158 de mine de aur analizate împreună reprezintă aproximativ 55% din producția industrială mondială de aur la scară largă. WGC proiectează producția de aur va rămâne mai mult sau mai puțin plană în următorul deceniu, dar minele cu consum intensiv de energie vor fi înlocuite cu altele mai eficiente din punct de vedere energetic, contribuind la reducerea emisiilor din sector.

O mare parte din reducerea necesară a emisiilor va depinde, totuși, de companiile care investesc în generarea de energie regenerabilă și eliminarea treptată a surselor de alimentare cu combustibili fosili, a spus WGC.

Marele producător de aur Newmont Corp a declarat marți că studiază potențialul instalațiilor eoliene și solare la unele dintre minele sale și va cheltui 500 de milioane de dolari pe parcursul a cinci ani pentru a atinge obiectivele privind schimbările climatice.

Citeste continuarea Minerii de aur trebuie să crească energia regenerabilă pentru a atinge obiectivele climatice

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata