Nissan, Renault şi Mitsubishi Motors vor forma o nouă companie pentru cercetare şi dezvoltare

0

Alianţa Nissan, Renault şi Mitsubishi Motors a decis formarea unei noi companii care să se concentreze pe cercetarea şi dezvoltarea tehnologiei auto avansate, informează Reuters.

Cele trei companii îşi vor anunţa în mod concret planurile în luna ianuarie, potrivit surselor. Noua companie ar trebui, de asemenea, să întărească alianţă, a cărei relaţie a fost afectată de arestul fostului leader, Carlos Ghosn.

Renault, Nissan şi Mitsubishi plănuiesc să numească un secretar general care să conducă parteneriatul, să impulsioneze colaborarea şi să repornească operaţiunile comune.

O nouă echipă de leadership a fost instalată la Nissa începând de duminică, sub conducerea lui Makoto Uchida, care a gestionat activitatea companiei în China. Renault îşi caută, de asemenea, un nou şef executiv, timp în care Clotilde Delbos, şefa departamentului financiar, ocupă postul interimar.

Ghosn a fost arestat acum un an în Tokyo sub acuzaţii de încălcarea a normelor etice financiare, fapte pe care acesta nu le recunoaşte.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata