Nouă paramedici SMURD, din Harghita, trimişi în sprijinul colegilor din Suceava

0

Nouă paramedici SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au fost trimişi în sprijinul colegilor din Suceava, judeţ care se confruntă cu un deficit de personal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, cauzat de înmulţirea cazurilor de COVID-19.

Biroul de presă al ISU Harghita a informat că este vorba de câte trei paramedici din subunităţile din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni care au plecat, miercuri dimineaţa, spre Suceava şi vor încadra ambulanţele SMURD din rezerva operativă a ISU Suceava.

„Nouă paramedici harghiteni au plecat, în această dimineaţă (miercuri n.r.), în sprijinul colegilor de la ISU ‘Bucovina’ al judeţului Suceava. Aceştia vor asigura intervenţiile de prim-ajutor calificat SMURD, alături de salvatorii suceveni. Măsura a fost luată ca urmare a deficitului de personal de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, determinat de răspândirea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Paramedicii vor încadra ambulanţele SMURD din rezerva operativă a ISU Suceava”, a informat Biroul de Presă al ISU Harghita.

Sursa: News24.ro.

Citește și