O firmă rusă încearcă să producă un medicament COVID-19 fără brevet, relatează Vedomosti

0

Farmacistul rus Pharmasyntez a cerut Kremlinului permisiunea de a produce o versiune generică a tratamentului GILD.O COVID-19 al firmei Gilead Sciences fără brevet, a raportat luni ziarul Vedomosti.

Pharmasyntez, cu sediul în Siberia, s-a apropiat anterior de Gilead solicitând o licență voluntară pentru producerea și distribuirea medicamentului în Rusia, a declarat directorul companiei, Vikram Punia, pentru Reuters anul acesta.

Dar nu a reușit să producă medicamentul, deoarece este protejat de un brevet și Gilead nu a răspuns la o cerere de licență voluntară, a raportat Vedomosti, citând o scrisoare trimisă de Punia către mai multe ministere rusești.

Pharmasyntez nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Compania rusă a finalizat un studiu clinic al medicamentului generic, etichetat Remdeform, pe 300 de pacienți din 23 de spitale rusești, a arătat o înregistrare din registru.

Gilead a acordat o astfel de permisiune pentru fabricarea medicamentului producătorilor din 127 de țări.

Acestea erau în principal țări cu venituri mici sau cele cu alte obstacole semnificative în calea accesului la asistență medicală, a spus Gilead.

În scrisoarea sa, Punia a cerut guvernului Rusiei să activeze un proces de licențiere obligatorie, a raportat Vedomosti, în care guvernul acordă licențe pentru a produce produse brevetate în Rusia fără permisiunea titularului brevetului, în interesul securității și apărării naționale.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata