Obiceiuri care îți obosesc viața de la o zi la alta

0

De multe ori, dimineața, ne trezim gata extenuați. În alte zile, ne întoarcem de la muncă efectiv epuizați, chiar dacă toată ziua am stat pe scaun. Energia redusă și oboseala acută nu reprezintă altceva decât simptome ale obiceiurilor proaste și ale unui stil de viață nesănătos. Vestea bună este că acestea pot fi controlate sau chiar schimbate.

Printre cei mai periculoși factori ai sănătății noastre se numără alimentația dezechilibrată, lipsa somnului de peste noapte și sedentarismul. Odată cu timpul, acestea pot crea anumite boli și afecțiuni, iar viața de zi cu zi ne lasă efectiv fără vlagă și chef de viață, sau, cu alte cuvinte, nu oferă organismului energia de care el are nevoie foarte mare. Iar acestea nu reprezintă unicele obiceiuri care duc la oboseală.

1. Nu știi să refuzi oamenii

Chit că te roagă un prieten să îl ajuți cu ceva, că ai un număr prea mari de sarcini la birou sau de așteptări din partea familiei, ai tendința să fii de acord cu tot ce ți se cere, cu toate că aceste lucruri ori nu îți fac plăcere deloc, ori sunt cu mult mai mult decât poți tu duce. În anumite cazuri, este mai bine să te oprești din tot și să spui „nu, îmi pare rău, de această dată nu pot”. Un „nu” politicos, dar sigur.

2. Planificare și organizare prea multă

Ești perfecționistă și îți petreci mare parte din timp gândindu-te cum să faci un lucru anume. Doar că, atunci când nu faci altceva decât să visezi la modul în care eviți eșecul și să fii cea mai bună în toate, nu faci altceva decât să îți consumi energia pe vise greu de realizat.

3. Furia, resentimentele ori relațiile cu persoane toxice

Amintirile neplăcute duc la o stare de furie și resentimente care afectează echilibrul hormonal și starea de bine. Sunt sentimente negative care, chiar fără să observi asta, îți smulg toată energia și îți dau o stare de oboseală.

4. Nu bei prea multă apă

Deshidratarea duce la afectarea creierului, iar printre primele simptome sunt lipsa de concentrare și oboseala. Ține adesea lângă tine un pahar sau o sticlă de apă și bea minim 1,5 litri de apă pe zi. În zile caniculare sau în momentele în care depui efort fizic, trebuie să înlocuiești apa pierdută prin transpirație, așa că mărește consumul de apă la minim 2 litri pe zi.

5. Un stil de viață dezechilibrat

Atunci când duci o viață pe grabă și energia ta va fugi. Oricât ai fi de grăbită, nu ceda tentației foarte mari de a mânca ceva de la fast-food. Fă-ți puțin timp pentru a-ți prepara mese bogate în legume și fructe, cât mai proaspete cu putință, care oferă organismului nutrienții de care are nevoie pentru o viață sănătoasă și plină de energie.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și