Orban: Astăzi vom aproba OUG pentru acordarea de protecție socială minerilor disponibilizați

0

Ludovic Orban a anunțat,miercuri, că Executivul va dezbate și adopta, miercuri,proiectul de Ordonanță de Urgență pentru aplicarea măsurilor de protecție socială acordate minerilor disponibilizați în urma închiderii minelor. Premierul a mai spus că ordonanța prelungește drepturile acordate anterior.

„Așa cum am promis minerilor care și-au pus în pericol sănătatea, viața și care s-au blocat în subteran, vom dezbate și aproba proiectul de ordonanță de urgență privind aplicarea măsurilor de protecție socială acordate persoanelor disponibilizate prin procedee de închidere a minelor efectuate în baza planurilor de disponibilizare în Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A, din cadrul Societății Complexul Energetic Hunedoara, din perioada 2019-2014. V-am spus, această ordonanță trebuia adoptată demult, ea practic prelungește niște drepturi care au fost aprobate în cazul altor concedieri colective rezultate în urma închiderii unor mine. Evident, vechiul Guvern a adoptat în utlimul an să adopte un astfel de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

Șeful Cancelariei primului-ministru Ionel Dancă a declarat, săptămâna trecută, că pentru această modificare impactul bugetar pentru anul următor va fi de 15 milioane de lei.

Sursa: News24.ro.

Citește și