Persoană amendată pentru nerespectarea autoizolării la domiciliu

0

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a sancţionat, miercuri, o persoană din municipiul Tulcea care s-a autoizolat la domiciliu de teama noului coronavirus, dar nu a fost găsită acasă de autorităţi, atunci când acestea au verificat modul în care persoanele care s-au întors din străinătate aplică măsurile decise de oficialităţi.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, a declarat, pentru AGERPRES, că amenda aplicată persoanei respective este de 10.000 de lei.

„Este prima sancţiune de acest tip aplicată până acum. Astăzi (miercuri, n.red.), avem 104 persoane autoizolate la domiciliu, iar 95 dintre acestea au fost verificate de autorităţi”, a precizat prefectul Alexandru Iordan.

Potrivit sursei citate, nicio persoană nu se află în carantină, iar autorităţile au pregătite cel puţin 15 locuri pentru cei care ar urma să fie izolaţi în carantină.

Prefectura judeţului Tulcea va organiza joi, începând cu ora 10.00, o şedinţă cu transportatorii, reprezentanţii unităţilor bancare, cei ai unităţilor de alimentaţie publică pentru a prezenta măsurile care vor trebui luate în contextul cazurilor de infecţie cu Covid-19.

Sursa: News24.ro.

Citește și