Persoanele care au adoptat un animal de companie în perioada pandemiei spun că se simt mai sănătoși, potrivit unui raport

0

Adoptarea animalelor de companie a cunoscut un impact destul de mare asupra pandemiei COVID-19. Așadar, nu este un secret faptul că mulți s-au orientat către prieteni cu blană pentru a le ține companie în timp ce, între timp, le oferă pisicilor și câinilor o casă iubitoare.

Un nou raport al Rover.com, care a chestionat 1.000 de proprietari de animale de companie, explorează cine a primit noi animale de companie în casele lor din martie anul trecut. Doar 13% dintre cei chestionați au declarat că noul lor animal de companie este singurul lor animal, comparativ cu 66% care au avut deja o pisică sau un câine acasă când au adoptat un animal în ultimul an.

Cincizeci și trei la sută dintre participanții la sondaj care au adoptat un animal de companie în ultimele 12 luni au adoptat un câine, în timp ce 32% au primit o pisică și 14% au adoptat un câine și o pisică.

Dintre cei care au oferit o casă acestor animale, 26% le-au primit de la crescători, în timp ce marea majoritate (64%) au adoptat fie de la un grup nonprofit sau de salvare (40%), fie de la o altă familie (24%).

Alte descoperiri includ că mai mult de jumătate dintre cei chestionați (54%) și-au ajustat bugetele pentru a se potrivi cheltuielilor care decurg din îngrijirea unui nou animal de companie.

Și investiția, atât din punct de vedere financiar, cât și din alte puncte de vedere, a dat roade pentru noii părinți ai animalelor de companie chestionați (dintre care majoritatea sunt millennials).

Potrivit Rover.com, „93% dintre oameni au spus că„ animalul de companie ”le-au îmbunătățit starea de bine mentală și / sau fizică în ultimul an și peste 80% au spus că animalele au făcut din lucratul de acasă și statul închiși în casă, ceva mult mai plăcut”.

„Primele două motive pentru care oamenii au adoptat o pisică sau un câine în ultimul an sunt pentru sprijin emoțional și fericire (41%) [și pentru că] au avut nevoie de ceva pozitiv în viața lor (39%)”, a adăugat grupul.

Dincolo de împlinirea personală, respondenții au descoperit, de asemenea, că se simt îngrijorați de ceea ce se va întâmpla cu comportamentele animalelor lor de companie, în timp ce oamenii trec la o viață cu mai puțin stat acasă.

„Aproape jumătate dintre cei chestionați (40%) au declarat că sunt neliniștiți să se întoarcă la locul de muncă în persoană și să-și lase animalul acasă”, a declarat Rover.com, adăugând că 20% dintre participanții la sondaj „și-au părăsit deja animalul de companie în timpul zilei pentru a merge la serviciu și alți 43% cred că vor începe să își lase animalul de companie singur acasă undeva prin luna iunie. ”

În următoarele șase luni, „83% dintre proprietarii de animale de companie vor cheltui la fel de mult sau mai mult pentru îngrijirea animalelor de companie”, spune site-ul, în timp ce „47% vor cheltui mai mult.

Sursa: News24.ro.

Citește și