Peste 50 de cazuri de varicelă înregistrate în şcoli şi grădiniţe in Gorj

0

Peste 50 de cazuri de varicelă au fost înregistrate, de la începutul anului, de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj în mai multe grădiniţe şi şcoli din judeţ, informează un comunicat al instituţiei remis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri, 25 la număr, au fost înregistrate la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” din municipiul Târgu Jiu.

„În perioada ianuarie – februarie au fost înregistrate următoarele cazuri de varicelă: la Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Lumea Copiilor’ – un număr de 25 de cazuri, a fost deschis focar în data de 10 februarie, un caz la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 1 din Târgu Jiu, 4 cazuri la Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Scufiţa Roşie’, 10 cazuri la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 8, un caz la Creşa numărul 8 din municipiu, 10 cazuri la Şcoala Generală Runcu şi 2 cazuri la Colegiul Naţional ‘Spiru Haret’. Totalul cazurilor înregistrate de la începutul anului este de 53”, a declarat directorul executiv al DSP Gorj, Carmen Ivanov, citată în comunicatul de presă.

Ea a adăugat că DSP Gorj a luat măsurile necesare care se impun, monitorizând în permanenţă colectivităţile de copii şi ţine legătura permanentă, prin reprezentanţii săi, cu unităţile de învăţământ, cu medicii şi asistenţii din cabinetele medicale şcolare.

Sursa: News24.ro.

Citește și