Prăbușirea aprovizionării cu cipuri ar putea afecta producția auto a Chinei în primul trimestru al anului 2021

0

Lipsa anumitor cipuri auto ar putea începe să aibă un impact mare asupra producției de mașini la unele companii chineze în primul trimestru al anului viitor, a declarat marți un senior executive din industrie, care ar putea arunca o umbră asupra redresării sectorului auto global.

Automobilele au devenit din ce în ce mai dependente de cipuri – multe dintre ele fabricate în Europa – pentru orice, de la gestionarea computerizată a motoarelor pentru o economie mai bună de combustibil până la funcții de asistență a șoferului, cum ar fi frânarea de urgență.

Însă furnizorii germani de automobile Continental, Bosch și Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, au avertizat săptămâna trecută că o penurie globală de componente semiconductoare ar putea avea impact asupra producției din China, care a văzut că cererea a revenit brusc după ce a adus pandemia COVID-19 în mare parte sub control.

Li Shaohua, secretar general adjunct la Asociația Chinei a Producătorilor de Automobile (CAAM), a declarat publicației sale oficiale AutoReview că, conform anchetei lor, producția la unele companii va avea „un impact relativ mare” în primele trei luni ale anului 2021.

Însă CAAM nu se așteaptă ca deficitul de aprovizionare cu cipuri să aibă un impact prea mare asupra producției din întregul an al industriei, a spus el, fără a elabora în continuare impactul asupra volumelor sau a celor financiare.

Lipsa de aprovizionare este cauzată de investiții globale inadecvate în fabricarea cipurilor, creșterea cererii de cipuri de la dispozitive electronice și încetinirea producției în Europa și Asia de Sud-Est din cauza celui de-al doilea val de pandemie COVID-19, a spus Li.

El a adăugat că, pe măsură ce companiile din lanțul de aprovizionare adaugă stocuri de jetoane cheie și materiale conexe, iar capacitatea de fabricare a jetoanelor nu este încă suficientă, era inevitabil ca prețul jetoanelor să crească.

Producția globală de automobile a încetinit la începutul acestui an din cauza blocării stricte pentru a reduce pandemia, dar a revenit înapoi, în special în China, deoarece consumatorii preferă să călătorească în vehicule private decât să ia transportul public.

Citeste continuarea Prăbușirea aprovizionării cu cipuri ar putea afecta producția auto a Chinei în primul trimestru al anului 2021

Citește și