Profitul GM bate pe măsură ce vânzările camioanelor și SUV-urilor revin de la minimele pandemiei

0

General Motors Co GM.N a înregistrat joi un profit trimestrial mai puternic decât era de așteptat, determinat de cererea reînnoită pentru camioane și SUV-uri în Statele Unite și de revenirea vânzărilor din China, ceea ce a dus la creșterea acțiunilor sale în tranzacționarea premarket.

Compania a mai spus că va genera fluxuri de numerar de la 7 la 9 miliarde de dolari în a doua jumătate a anului. Într-o declarație, directorul executiv Mary Barra a declarat că compania este „bine poziționată pentru a satisface cererea crescândă a clienților”.

Vânzările GM din SUA în al treilea trimestru au scăzut cu 10% din cauza pandemiei COVID-19, dar rezultatele s-au îmbunătățit în fiecare lună.

În China, vânzările GM în trimestru au crescut cu 12%, prima creștere trimestrială a vânzărilor în doi ani. Producătorul de automobile din Detroit a raportat un venit net de 4 miliarde de dolari sau 2,78 dolari pe acțiune pentru trimestrul raportat, comparativ cu 2,35 miliarde de dolari sau 1,60 dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

Cu excepția articolelor unice, GM a câștigat 2,83 dolari pe acțiune, peste 1,38 dolari pe acțiune așteptată de analiști, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Marja ajustată la EBIT a companiei a crescut cu 6,5 puncte la 14,9% în trimestru, reflectând forța pickup-urilor și SUV-urilor sale cu marjă ridicată. Acțiunile GM au crescut cu 5,5% la 37,19 dolari în tranzacționarea premarket.

Citeste continuarea Profitul GM bate pe măsură ce vânzările camioanelor și SUV-urilor revin de la minimele pandemiei

Citește și