Progresele privind problemele legate de Brexit, următoarele zile vor fi critice, spune UE

0

Șeful executivului Uniunii Europene a declarat miercuri că nu poate spune dacă va exista un acord comercial cu Marea Britanie, dar au existat progrese și că următoarele zile vor fi critice. Marea Britanie a părăsit UE în ianuarie, dar cele două părți încearcă să încheie un acord care să guverneze aproape un trilion de dolari în comerțul anual înainte ca aderarea informală – cunoscută ca perioada de tranziție – să se încheie pe 31 decembrie.

„În starea actuală, nu vă pot spune dacă va exista sau nu o înțelegere. Dar vă pot spune că există o cale către un acord acum. Calea poate fi foarte îngustă, dar este acolo ”, a spus președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Am găsit o cale de urmat cu privire la majoritatea problemelor, dar încă două probleme rămân nesoluționate: condiții de concurență echitabile și pescuit. Sunt bucuroasă să raportez că problemele legate de guvernanță au fost rezolvate în mare măsură. Zilele următoare vor fi decisive ”, a declarat von der Leyen Parlamentului European de la Bruxelles.

Una dintre cele mai dificile probleme rămase este peștele, unde von der Leyen a spus că este posibil să nu existe o înțelegere. Marea Britanie a insistat să preia controlul apelor sale, în timp ce UE dorește accesul la apele de pescuit.

„În domeniul pescuitului, discuția este încă foarte dificilă”, le-a spus ea parlamentarilor UE. „Uneori simțim că nu vom putea rezolva aceste întrebări”, a spus ea, jurând să continue să negocieze.

Citeste continuarea Progresele privind problemele legate de Brexit, următoarele zile vor fi critice, spune UE

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata