Proprietarul WeChat a respins propunerea de interzicere a SUA a lui Trump

0

Tencent a eliminat interdicția lui Donald Trump asupra aplicației sale WeChat, considerând că aceasta va afecta doar operațiunile sale din SUA.

Gigantul tehnologic conduce o platformă de mesagerie echivalentă în China, numită Weixin, care speră să nu fie afectată.

O scădere mai mare pot fi vânzările Apple în China, dacă iPhone-urile sale nu au voie să descarce aplicații de mesagerie din China.

WeChat are peste un miliard de utilizatori la nivel mondial, dar spune că SUA reprezintă doar 2% din veniturile sale.

Vinerea trecută, președintele american Donald Trump a ordonat firmelor americane să înceteze să facă afaceri atât cu WeChat, cât și cu TikTok în termen de 45 de zile, invocând preocupări de securitate națională.

TikTok amenință acțiunile legale împotriva interdicției americane Trump Mai mult decât o aplicație: interdicția WeChat a lui Trump șochează chinezii peste hotare Ce este Tencent? Interdicția TikTok era așteptată, dar încă „șoca” proprietarii companiei ByteDance.

WeChat, și compania sa mamă Tencent, s-au găsit de asemenea prinși în focul încrucișării tensiunilor crescânde dintre SUA și China. Cu toate acestea, Tencent, cea mai mare firmă de jocuri din lume, a redus ordinul executiv al domnului Trump atunci când a raportat miercuri rezultatele celui de-al doilea trimestru.

A înregistrat o creștere de 37% a profitului.

„Dacă te uiți la ordinele executive din mai 2019 și, în mod evident, la ordinul executiv în urmă cu câteva zile, ei specifică foarte clar că acoperă jurisdicția americană și, în consecință, nu vedem niciun impact asupra companiilor publicitare pe platforma noastră din China, „a declarat James Mitchell, directorul de strategie al Tencent.

Mușcă mai mare Analiștii de afaceri nu sunt clar despre implicațiile complete ale interdicțiilor americane asupra Tencent și ByteDance și așteaptă mai multe detalii.

Există temeri că Apple ar putea suferi dacă interdicția se va extinde la operațiunile sale din China. Experții spun că vânzările iPhone-ului său vor fi puternic afectate dacă consumatorii chinezi nu au voie să descarce aplicații de mesagerie precum Weixin.

Ordinul executiv a spus că va interzice „orice tranzacție care este legată de WeChat de către orice persoană sau cu privire la orice proprietate, supusă jurisdicției Statelor Unite, cu Tencent Holdings Ltd. (denumit Téngxùn Kònggǔ Yǒuxiàn Gōngsī), Shenzhen, China sau orice filială a acestei entități.

„Domnul Trump a spus că răspândirea în SUA a aplicațiilor mobile dezvoltate și deținute de firme chineze „amenință securitatea națională, politica externă și economia Statelor Unite”.

Conform calculelor făcute de Bloomberg, piața chineză valorează în jur de 44 miliarde de dolari (33,7 miliarde de lire sterline) pe an pentru Apple.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și