Proprietarul Zara Inditex restrânge scăderea vânzărilor în al treilea trimestru

0

Retailerul de modă Inditex a înregistrat o scădere de 14% a vânzărilor în cele trei luni din august până în octombrie, o îmbunătățire față de o scădere de 31% în trimestrul anterior, deoarece cumpărătorii s-au întors cu atenție în magazine după ce primul val de COVID-19 a scăzut.

Cu toate acestea, blocările proaspete de la sfârșitul lunii octombrie pentru a combate al doilea val de pandemie au însemnat că 21% din magazine au fost închise în noiembrie, a spus compania, cu aproximativ 8% închise în prezent.

„Din 19 octombrie a început o fază de închideri și restricții pe diferite piețe până în prima săptămână a lunii decembrie”, a spus compania.

Profitul net al celui de-al treilea trimestru a atins 866 de milioane de euro, în linie cu o revenire a profitului raportată în al doilea trimestru, întrucât modelul lanțului de aprovizionare strict controlat al companiei și capacitatea de a livra și returna bunuri în magazin au menținut marjele stabile pe tot parcursul pandemiei. Aceasta a scăzut cu 26% față de perioada de acum un an.

Citeste continuarea Proprietarul Zara Inditex restrânge scăderea vânzărilor în al treilea trimestru

Citește și