Proprietarul Zara Inditex restrânge scăderea vânzărilor în al treilea trimestru

0

Retailerul de modă Inditex a înregistrat o scădere de 14% a vânzărilor în cele trei luni din august până în octombrie, o îmbunătățire față de o scădere de 31% în trimestrul anterior, deoarece cumpărătorii s-au întors cu atenție în magazine după ce primul val de COVID-19 a scăzut.

Cu toate acestea, blocările proaspete de la sfârșitul lunii octombrie pentru a combate al doilea val de pandemie au însemnat că 21% din magazine au fost închise în noiembrie, a spus compania, cu aproximativ 8% închise în prezent.

„Din 19 octombrie a început o fază de închideri și restricții pe diferite piețe până în prima săptămână a lunii decembrie”, a spus compania.

Profitul net al celui de-al treilea trimestru a atins 866 de milioane de euro, în linie cu o revenire a profitului raportată în al doilea trimestru, întrucât modelul lanțului de aprovizionare strict controlat al companiei și capacitatea de a livra și returna bunuri în magazin au menținut marjele stabile pe tot parcursul pandemiei. Aceasta a scăzut cu 26% față de perioada de acum un an.

Citeste continuarea Proprietarul Zara Inditex restrânge scăderea vânzărilor în al treilea trimestru

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata