Proprietarul Zoopla va cumpăra cele mai multe companii de comparație a prețurilor Admiral cu 508 milioane de lire sterline

0

Asiguratorul britanic Admiral a declarat marți că brațul de comparație a prețurilor Zoopla Property Group va cumpăra companiile sale Penguin Portals și Preminen care includ portalul online Confused.com într-o tranzacție evaluată la 508 milioane de lire sterline (685,50 milioane de dolari).

RVU-ul Zoopla va achiziționa Penguin Portals, care include, de asemenea, Rastreator.com, LeLynx.fr și operațiunea tehnologică a Admiral, precum și cota sa de 50% din participațiile Preminen Comparison Holdings.

Asiguratorul global MAPFRE va vinde, de asemenea, acțiunea sa de 25% din Rastreator și 50% deținând în Preminen către RVU ca parte a tranzacției.

Acordul exclude compania de comparație a companiei Admiral din SUA compare.com și se așteaptă să-și reducă ușor veniturile viitoare.

Va avea ca rezultat încasări de aproximativ 450 de milioane de lire sterline pentru companie.

Amiralul, care a beneficiat de o scădere a cererilor de asigurare auto din cauza restricțiilor legate de coronavirus la transport, a declarat că se așteaptă să returneze majoritatea veniturilor acționarilor și să folosească o parte pentru a dezvolta noi afaceri. Acțiunile amiralului au câștigat cu 2% la bursa din Londra cu 0804 GMT.

Citeste continuarea Proprietarul Zoopla va cumpăra cele mai multe companii de comparație a prețurilor Admiral cu 508 milioane de lire sterline

Citește și