Răscumpărările corporative din SUA sunt în creștere, ridicând speranțele investitorilor

0

Nivelurile de răscumpărare al acțiunilor corporative din SUA cresc încet, după scăderea cheltuielilor de anul trecut, determinată de pandemie, iar investitorii sunt dornici să vadă cât de multe răscumpărări pot sprijini câștigurile pieței.
Răscumpărările nu vor reveni probabil anul acesta la niveluri pre-pandemice, dar discuțiile recente de rambursare din partea companiilor au ridicat speranțele investitorilor că tendințele de răscumpărare au urcat, datorită optimismului privind lansarea vaccinurilor pentru a combate COVID-19.

Săptămâna trecută, Netflix a declarat că va explora returnarea excesului de numerar acționarilor prin rambursări de acțiuni, iar investitorii au întărit  anunțurile recente de rambursare de la unele bănci mari de investiții.

„Companiile încep să pună piciorul înapoi”, a spus Howard Silverblatt, analist senior de indici la S&P Dow Jones Indices. „Acesta este un semn bun, … înseamnă că fluxul de numerar este disponibil.”

Proiectele S&P Dow Jones Indices împart răscumpărările companiilor S&P 500, care au totalizat aproximativ 116 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului trecut, în creștere de la 102 miliarde de dolari în al treilea trimestru.

Acest lucru este încă mult sub 182 miliarde USD în al patrulea trimestru din 2019 și recordul de 223 miliarde USD în ultimul trimestru al anului 2018. Se preconizează că răscumpărările S&P 500 vor crește la 651 miliarde USD în 2021 de la aproximativ 505 miliarde USD anul trecut, pe baza datelor S&P.

Privind anunțurile de răscumpărare de la companiile listate la bursele din SUA, TrimTabs Research a spus că, companiile din SUA au devenit mai optimiste spre sfârșitul anului trecut, iar anunțurile de răscumpărare au atins un maxim în 15 luni, de 88,4 miliarde de dolari în decembrie.
Răscumpărările de acțiuni S&P 500 au atins un vârf de 806 miliarde de dolari în 2018, potrivit S&P, când reducerile fiscale masive pentru companiile americane au sporit nivelul de numerar.

Răscumpărările de acțiuni sunt adesea citate ca un suport cheie pentru acțiunile din SUA, iar investitorii cântăresc potențialul de sprijin cu acțiunile din SUA deja la recorduri anul acesta. Răscumpărările scad numărul acțiunilor restante ale unei companii, sporind câștigurile pe acțiune și reducând raportul preț-câștiguri, un punct de referință cheie.

„Cum piața este atât de scumpă pe cât pare, răscumpărările de acțiuni ar putea conduce piața mult mai sus”, a spus Robert Pavlik, senior manager de portofoliu la Dakota Wealth din Fairfield, Connecticut.

„Se adaugă la convingerea străzii că există o ofertă subiacentă, nu suntem singuri în asta și altcineva va susține acțiunile și aceasta este compania”, a spus el. „Se dovedește a fi un lucru bun pentru prețurile acțiunilor. Dar riscă să supraevalueze stocurile și se referă la întrebarea mai largă despre motivul pentru care companiile o fac. ”

În perspectiva companiei sale în 2021, David Joy, strateg de piață șef la Ameriprise Financial, a declarat că baza companiei este ca răscumpărările de acțiuni ale întreprinderilor să crească treptat până în 2021, în timp ce un scenariu mai favorabil ar fi ca răscumpărările să „accelereze înapoi la nivelurile pre-pandemice . ”

În special, băncile au intrat în centrul atenției.

În urma celui de-al doilea „test de stres” al Băncii pentru Rezerva Federală pentru 2020 – care măsoară sănătatea financiară a băncilor și determină dacă au suficiente rezerve pentru a se proteja împotriva pierderilor – Fed în decembrie a restrâns restricțiile privind răscumpărările. Acest lucru a fost rapid urmat de anunțurile unor firme mari, printre care JPMorgan Chase și Goldman Sachs, că intenționează să răscumpere acțiuni începând cu 2021.

Consiliul de administrație al JPMorgan a autorizat un program de răscumpărare de acțiuni de 30 de miliarde de dolari.

Indicele S&P 500 Buyback s-a triplat ca valoare de la sfârșitul crizei financiare mondiale, iar revenirea sa din recesiunea pandemiei a fost la fel de bruscă ca și scufundarea sa.
Silverblatt a declarat că nu toate industriile vor fi pregătite să crească răscumpărările în acest moment, în special hotelurile, divertismentul și alte industrii care au fost afectate în mod deosebit de puternic de pandemie.

Citeste continuarea Răscumpărările corporative din SUA sunt în creștere, ridicând speranțele investitorilor

Citește și