Rata șomajului în Marea Britanie crește din nou, iar concedierile au atins un nou nivel

0

Rata șomajului din Marea Britanie a crescut din nou în cele trei luni până în octombrie, iar numărul concedierilor a atins un nivel record, pe măsură ce companiile s-au pregătit pentru sfârșitul programului guvernamental de subvenții la locuri de muncă pentru coronavirus, care a fost prelungit până în 2021.

Datele oficiale arată că rata șomajului a ajuns la 4,9%, în creștere de la 4,8% în cele trei luni până în septembrie. Cu toate acestea, creșterea a fost mai puțin bruscă decât se aștepta de majoritatea economiștilor. Un sondaj Reuters a indicat o creștere a ratei la 5,1%.

Numărul concedierilor a atins un nivel record de 370.000 în perioada august-octombrie, deși a existat o ușoară scădere doar în luna octombrie, a declarat Oficiul pentru Statistică Națională.

„În general, am văzut o continuare a tendințelor recente, cu o slăbire în continuare pe piața muncii”, a spus directorul de statistici economice al ONS, Darren Morgan. Pentru o mare parte a perioadei acoperite de datele de marți, ministrul de finanțe Rishi Sunak a respins apelurile pentru extinderea sistemului său larg de păstrare a locurilor de muncă dincolo de expirarea programată pentru 31 octombrie, ridicând temerile privind o accelerare a pierderilor de locuri de muncă.

Dar, în timp ce un al doilea val de cazuri de coronavirus a lovit țara, Sunak a fost nevoit să anunțe o prelungire a schemei în ultimul minut, pe care a extins-o rapid din nou până la sfârșitul lunii martie 2021. Datele fiscale publicate, de asemenea, marți, arătau că numărul de angajați pe salariile companiei a scăzut lunar cu 28.000 în luna noiembrie, ducând numărul total de pierderi de locuri de muncă din martie, conform măsurii privind salarizarea, la 819.000.

Citeste continuarea Rata șomajului în Marea Britanie crește din nou, iar concedierile au atins un nou nivel

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata