Samsung Electronics vede o cerere solidă de cipuri și vânzări mai mari de telefoane în primul trimestru

0

Samsung Electronics Co Ltd a prognozat joi o cerere solidă pentru cipurile sale în acest trimestru și vânzări mai mari de dispozitive mobile, după lansarea smartphone-ului său de vârf Galaxy S, împreună cu o recuperare probabilă a activității de fuziuni și achiziții.

Cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie a avertizat, totuși, că o monedă și costuri mai puternice legate de producția de cipuri noi ar duce la un rezultat al profitului mai slab, după ce a înregistrat o creștere de 26% a profitului operațional în al patrulea trimestru.

Acțiunile Samsung au scăzut cu 1,5% la tranzacțiile timpurii pe  piață în creștere cu privire la un blocaj de pe piața de capital, în ciuda anunțului unui dividend special de numerar unic de 10,7 trilioane de woni (9,60 miliarde de dolari) din cauza fluxului de numerar mai puternic decât era de așteptat.

„Nivelul creșterii numerarului în ultimii trei ani s-a datorat, în principal, faptului că nu am putut executa activități semnificative de fuziuni și achiziții”, a declarat directorul financiar Choi Yoon-ho într-o declarație telefonică.

„Activitatea de fuziuni și achiziții de o dimensiune semnificativă este probabilă în următorii trei ani”, a adăugat el.

Analiștii au declarat că Samsung va căuta să asigure tehnologia viitoare printr-un potențial de fuziune și achiziții, cum ar fi viitoarele mașini.

„Având în vedere că era viitoare nu poate fi diferențiată de smartphone-uri, asigurarea tehnologiei care poate fi adoptată în mașinile viitoare pare probabilă”, a declarat Greg Roh, șeful centrului de cercetare la Hyundai Motor Securities.

Samsung a beneficiat de tendința de a rămâne acasă în timpul pandemiei globale, care a stimulat cererea de aparate de uz casnic și smartphone-uri.

Investitorii au crescut acțiunile cu aproximativ 60% din septembrie, parțial pe o perspectivă pentru afacerea sa de fabricare a cipurilor, din cauza lipsei de cipuri și a capacității limitate de producție.

Saltul profitului operațional în trimestrul octombrie-decembrie a venit ca livrări puternice de cipuri de memorie și profiturile afișate au compensat un câștig puternic, costul unei noi linii de producție de cipuri, prețuri mai scăzute ale cipurilor de memorie și o scădere trimestrială a livrărilor de smartphone-uri .

Moneda sud-coreeană a crescut cu aproximativ 7% față de dolar în cele trei luni până în decembrie. Un câștig mai puternic erodează valoarea vânzărilor în străinătate pentru companiile sud-coreene.

În timp ce condițiile valutare similare sunt așteptate pe termen scurt, piața cipurilor DRAM care intră pe dispozitive este de așteptat să se recupereze în prima jumătate a anului 2021 din cererea clienților de telefonie mobilă și servere, a spus Samsung.

„Se așteaptă ca prețurile DRAM să crească mult mai mult decât se aștepta în primul trimestru, deoarece clienții serverului au epuizat stocul pe care l-au depozitat atunci când a izbucnit prima dată COVID-19 în prima jumătate a anului trecut și încep să cumpere din nou”, a spus Park Sung-soon, un analist la Cape Investment & Securities.

Cheltuielile de capital ale Samsung în 2020 au atins 38,5 trilioane de woni, inclusiv 32,9 trilioane de woni pe semiconductori. Investițiile în fabricarea contractelor de cipuri au crescut în timp ce compania a extins o unitate de producție. Cipurile de memorie au înregistrat o creștere semnificativă a cheltuielilor pentru extinderea capacității și proces avansat, a spus acesta.

Profitul operațional al Samsung în al patrulea trimestru a crescut la 9,05 trilioane de woni (8,17 miliarde de dolari), de la 7,2 trilioane de câștiguri cu un an mai devreme, în conformitate cu estimările companiei de la începutul acestei luni.

Veniturile de la cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie și smartphone-uri au crescut cu 3%, până la 61,6 trilioane de won. Profitul net a crescut cu 26%, până la 6,6 trilioane de câștiguri.

Unitatea de afișare Samsung a raportat cel mai mare profit înregistrat vreodată în trimestrul din decembrie, întrucât furnizarea de ecrane pentru noul iPhone Apple a menținut producția OLED aproape de 100% din capacitate în trimestrul respectiv.

Samsung a anunțat o politică de returnare a acționarilor pe trei ani, care va crește dividendul regulat la un total anual de 9,8 trilioane de câștiguri pentru 2021-2023.

Va continua să plătească 50% din fluxul de numerar gratuit (FCF) generat în perioada respectivă, ca în ultimii trei ani.

Citeste continuarea Samsung Electronics vede o cerere solidă de cipuri și vânzări mai mari de telefoane în primul trimestru

Citește și