Saudi Aramco angajează bănci pentru tranzacții de obligațiuni în mai multe tranșe

0

Saudi Aramco 2222.SE a declarat luni că a angajat un grup de bănci înaintea unei emiteri de obligațiuni denominate în dolari SUA în mai multe tranșe, întrucât cea mai mare companie petrolieră din lume încearcă să strângă numerar pe fondul prețurilor mai mici la petrol.

Goldman Sachs, Citi, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley și NCB Capital au fost angajați pentru a aranja apelurile investitorilor începând de luni înainte de tranzacția planificată, se arată într-un dosar bursier.

Alte bănci implicate în tranzacție includ BNP Paribas, BOC International, BofA Securities, Credit Agricole, First Abu Dhabi Bank, Mizuho, ​​MUFG, SMBC Nikko și Societe Generale, a arătat un document emis de una dintre băncile acordului.

Va urma o ofertă de referință în mai multe tranșe constând din tranșe de trei, cinci, 10, 30 și / sau 50 de ani, în funcție de condițiile pieței.

Obligațiunile de referință sunt în general menite să fie de cel puțin 500 de milioane de dolari pe tranșă. Anunțul vine în timp ce emitenții din Golf nu dau semne că ar încetini un blitz pe piețele internaționale ale datoriilor în acest an, în timp ce încearcă să blocheze finanțele afectate de prețurile scăzute ale petrolului și de criza coronavirusului.

Emisiile din regiune până în acest an au depășit deja recordul de anul trecut, depășind din nou 100 de miliarde de dolari. Agenția de evaluare Fitch și-a revizuit săptămâna trecută perspectivele privind Aramco la negativ din stabil, la o zi după acțiuni similare asupra suveranului Arabiei Saudite, care deține o participație de control în gigantul petrolier.

„Acest lucru reflectă influența pe care statul o exercită asupra companiei prin direcția strategică, impozitare și dividende, precum și prin reglementarea nivelului de producție în conformitate cu angajamentele OPEC”, a spus Fitch.

Aramco a raportat la începutul acestei luni o scădere cu 44,6% a profitului net din trimestrul trei, deoarece pandemia a continuat să sufoce cererea și să cântărească prețurile la țiței.

Citeste continuarea Saudi Aramco angajează bănci pentru tranzacții de obligațiuni în mai multe tranșe

Citește și