Se estimează că dividendele globale vor scădea drastic, din cauza crizei coronavirusului

0

Plățile de dividende de către cele mai mari firme din lume în 2020 vor scădea cu 17,5% -20%, echivalentul a aproximativ 263 miliarde de dolari, ca urmare a crizei coronavirusului, raportează prognoza de luni, dar ar putea reveni puternic anul viitor.

Deși previziunea companiei de investiții Janus Henderson reprezintă o scădere a dividendelor mai mică decât se temuseră unii la începutul pandemiei COVID-19, aceasta va fi cea mai mare din 2009, după criza financiară globală și până acum.

Dividendele sunt o sursă majoră de venituri atât pentru fondurile de pensii publice, cât și pentru cele private, dar companiile care încearcă să facă față coronavirusului le-au redus cu 55 miliarde dolari, sau 11,4%, în al treilea trimestru, după o scădere de 22 de miliarde dolari între aprilie și iunie, când incertitudinea pe parcursul pandemiei a atins apogeul.

„Cel mai bun caz al nostru vede acum o scădere de -17,5% până la 1,20 trilioane de dolari pe o bază de bază. În cel mai rău caz, dividendele subiacente scad -20,2% până la 1,16 trilioane de dolari ”, a spus Janus Henderson.

Cu toate acestea, unele firme care au achitat plăți le-au repornit, chiar dacă la niveluri mai mici, în timp ce descoperirile vaccinului oferă, de asemenea, speranța unei reveniri în 2021.

„Acesta a fost cel mai grav an de la criza financiară globală”, a declarat Jane Shoemake, directorul de investiții al Janus Henderson pentru venituri globale de capitaluri proprii. (Dar) dacă viața începe să revină la o anumită formă de normalitate, chiar și unele dintre cele mai afectate companii (cum ar fi firmele de turism, agrement și comerț cu amănuntul) vor putea începe să plătească din nou dividende.”

Raportul de anul viitor ar putea ajunge până la 12%, în funcție de calea pandemiei și dacă băncile europene au voie să repornească din nou dividendele, se estimează în raport, deși într-un „scenariu cel mai rău” ar putea să se aplice.

„Mai avem de trecut iarna. Nu va fi o cale clară. ”

Citeste continuarea Se estimează că dividendele globale vor scădea drastic, din cauza crizei coronavirusului

Citește și