Sistemul naţional de transport al gazelor se află în stare normală de funcţionare

0

Sistemul naţional de transport al gazelor se află în stare normală de funcţionare, iar indicatorul Line Pack a fost vineri dimineaţa de 51 de milioane de metri cubi, se arată într-un comunicat al Transgaz, remis, vineri, AGERPRES.

„Valoarea de 54,1 milioane mc la care se face referire în ştirile apărute în spaţiul public reprezintă o prognoză a valorii LP ce se poate înregistra la sfârşitul zilei gaziere (ziua D+1, ora 7:00). Această prognoză a Line-pack-ului estimat pentru sfârşitul zilei
gaziere se actualizează orar funcţie de renominalizările făcute de către Utilizatorii de Reţea privind sursele pe care le introduc în SNT şi de estimările privind evoluţia consumului în SNT pentru ziua respectivă”, arată reprezentanţii companiei.

Utilizatorii de reţea au dreptul pe tot parcursul zilei să vină cu renominalizări, astfel încât acest indicator reprezentat de Line-pack-ul pentru sfârşitul zilei gaziere poate înregistra variaţii foarte mult pe parcursul unei zile.

Transgaz publică orar o prognoză a Line-pack-ului estimat, ca obligaţie decurgând din Regulamentele europene tocmai pentru ca utilizatorii de reţea să îşi poată analiza propriile dezechilibre şi să poată transmite pe tot parcursul zilei renominalizări privind
sursele introduse în SNT, au explicat oficialii transportatorului de gaze.

Totodată, Transgaz desfăşoară propriile acţiuni de echilibrare pe tot parcursul zilei gaziere funcţie de aceasta prognoză, în vederea menţinerii SNT în starea normală de funcţionare, se mai arată în comunicat.

Sursa: News24.ro.

Citește și