Site-ul IMM Invest va fi live de marţi

0

Marţi dimineaţa, începând cu ora 9:00, Site-ul programului IMM Invest va deveni funcţional, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe Facebook.

Ministrul a afirmat că antreprenorii care doresc să solicite credite garantate de stat se vor putea înscrie pe site începând de marţi dimineaţa.

„Site-ul IMM Invest a fost refăcut. (…) Marţi, 28 aprilie, ora 9:00, IMM Invest este live şi toţi cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiţii/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% şi cu dobândă subvenţionată 100% pot să se înscrie în program. Acest program nu funcţionează după principul ‘primul venit, primul servit’”, a transmis Florin Cîţu.

Florin Cîţu a susţinut că există riscul ca programul IMM Invest să fie blocat de Partidul Social Democrat în Parlament.

„Există un risc. Acţiunile PSD şi ale acoliţilor lor din Parlament. Deja votează împotriva legii care aprobă ordonanţa prin care a fost aprobat IMM Invest. Mai mult, PSD-iştii vor să oprească acest program prin moţiune. Ciolacu şi gaşca lui socialistă fac orice să oprească acest program care susţine capitalul şi economia privată. Aşa cum au făcut până acum cu toate măsurile bune luate de acest guvern”, a menţionat Florin Cîţu.

Dar aplicaţia Programului IMM Invest România a fost lansată iniţial pe data de 17 aprilie, dar aceasta s-a blocat exact la momentul deschiderii, după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni.

Programul IMM Invest va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și